05/05/2024

Nogometaši Širokog Brijega jučer su remizirali u Kazahstanu protiv Ordabasyja rezultatom 0:0, te su zahvaljujući domaćoj pobjedi sedam dana ranije na svojoj “Pecari” rezultatom 2:0 izborili 2. pretkolo Evropske lige.

Tim kojeg sa klube predvodi Goran Sabljić na ovom meču igrao je u neuobičajenim, žutim dresovima, a razlog za to bi je nesporazum s domaćinima, odnosno, ekipom Ordabasyja.

Naime, prethodno je bilo dogovoreno da će oni igrati u bijelim, a Široki Brijeg u plavim dresovima, da bi se u posljednji trenutak Kazahstanci predomislili, te insistirali da igraju u plavim dresovima. 

Širokobriježani na put nisu nosili drugu garnituru dresova osim plave pa su se, shodno takvoj situaciji, morali prilagoditi domaćinima, iako su, prema pravilima UEFA-e, Kazahstanci to trebali učiniti.

Žuto-crne dresove su nabavili u službenom fan shopu FK Kairat te su otisnuli grb kluba, brojeve i logo glavnog sponzora.
Ipak, žuto-crni dresovi su donijeli sreću bh predstavniku, koji je neporažen napustio Almarty, i sada mirno čeka sraz sa slavnim škotskim Aberdeenom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *