29/04/2024

Nakon današnjih susreta osmine finala Wimbledona poznato je sedam od osam učesnika četvrtfinala ovog prestižnog turnira.

Nakon što je na otvaranju današnjeg programa Marin Čilić savladao španca Bautista-Aguta, te postao prvi četvrtfinalista trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, nastavkom današnjeg programa tamo su mu se pridružili i prvi reket svijeta, Andy Murray koji je savladao francuza Pairea rezultatom 3:0 u setovima, potom, Roger Federer koji je slavio protiv bugarina Dimitrova, sa, također, 3:0 u setovima, a dalje je prošao i Miloš Raonić koji je pobijedio nijemca Zvereva, nakon dva preokreta, sa 3:2 u setovima.

Također, u četvrtfinale idu i čeh Berdych koji je savladao austrijanca Thiema sa 3:2, kao i Sam Querrey koji je identičnim rezultatom, dakle, 3:2, slavio protiv južnoafrikanca Andersona.

Ipak, najznanimljiviji meč današnjeg dana odigrali su španac Rafael Nadal i luksemburžanin Gilles Muller, a teniser iz Luksemburga je nakon velike drame u petom, odlučujućem, setu, slavio sa ukupnih 3:2, ali uz rezultat od 15:13 u gemovima pomenutog, petog, seta, izborivši na taj način plasman među osam najboljih na ovogodišnjem Wimbledonu, dok se Rafa Nadal vraća kući.

Uskoro bi trebao početi i preostali, osmi susret, osmine finala u kojem se sastaju Novak Đoković i francuz Mannarino.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *