03/05/2024

Fudbaleri Slobode vratili se jučer u Tuzlu sa Kupresa, gdje su boravili ukupno 12 dana i odigrali tri kontrolne utakmice, a danas je fudbalerima slobodan dan.

Iskoristili smo priliku i razgovarali sa šefom stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Vladom Jagodićem koji je zadovoljan pripremama na Kupresu i pojačanjima FK Sloboda koja će znatno podići iskustvo ekipe.

–  Ja sam zdovoljan pripremama na Kupresu. Slijedi organizacija igre koja će zavisiti od odabira igrača, a odabir igrača zavisi od njihovog prava na nastup. Nadam se da će administracija uraditi potrebno te da će svi novi igrači Slobode imati pravo nastupa, kazao je Jagodić i dodao da se ekipa vraća u Tuzlu u ponedjeljak popodne gdje se nastavljaju pripremne utakmice.

-U Tuzlu krećemo u ponedjeljak, nakon što odradimo 35. trening, a potom nam slijede dvije utakmice u Tuzli gdje ćemo po 90 minuta optereti sve igrače i mislim da ćemo biti spremni za početak prvenstva.

U proteklom periodu Uprava kluba u konsultaciji sa stručnim štabom intezivno je radila na dovođenju pojačanja za narednu sezonu, a trener Slobode smatra da je ekipi bilo potrebno iskustvo.

-Mogu se zahvaliti Upravi kluba koja je napravila sve da na pozicijama gdje nam je nedostajalo  kvaliteta, dovedemo kvalitetne igrače. Mi smo prošli prelazni rok priliku dali mladim igračima i narednih šest mjeseci apsolutnu priliku su imali mladi igrači. Međutim, sada je  procjena da  se moramo upotpuniti iskusnijim igračima da bismo postigli naše ciljeve i mislim da smo kompletirali ekipu na sasvim zadovoljavajući način. Sa dva nova stopera, Ignjatović i Zukić, lijevim bočnim i dva napadača, Kripić i Husić imamo kvalitetnu ekipu koja je upotpunjena sa dolaskom Ćuluma, zaključio je Vlado Jagodić.

Dakle, Sloboda u srijedu od 17:30 sati na Stadionu Tušanj igra protiv Sloge iz Tojšića, a nakon Sloge, Slobodi 15. jula na Tušnju predstoji generana proba protiv FK Mačva Šabac.

(fksloboda.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *