28/04/2024

Nakon današnjih četvrtfinalnih mečeva Wimbledona, prva dva tenisera svijeta vraćaju se kući, a u polufinale idu, između ostalog, Roger Federer i Marin Čilić.

Hrvatski teniser koji je rođen u Bosni i Hercegovini, Marin Čilić, igra jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri, a danas je u okviru četvrtfinala Wimbledona savldao Gillesa Mullera iz Luksemburga rezultatom 3:2 u setovima, te postao prvi polufinalista turnira.

Nakon susreta između Čilića i Mullera, na red je došao susret između najboljeg tenisera današnjice, Andy Murraya i amerikanca Sama Querreya, a amerikanac je napravio senzaciju i pobjedom od 3:2 u setovima, izbacio domaćeg tenisera, i jednog od najvećih favorita za osvajanje ovog Grand Slam turnira uoči njegovog početka.

Nakon prva dva meča, na red je došao susret između “neuništivog” švicarca Rogera Federera i kanađanina Miloša Raonića, koji popularni Fedex rješava u svoju korist sa ubjedljivih 3:0 u setovima za plasman u polufinale turnira, gdje se sada nameće i kao najveći favorit za osvajanje istog.

Na kraju takmičarskog dana, na teren su izašli drugi reket svijeta, Novak Đoković i čeh Tomas Berdych, da bi nakon samo jednog seta, koji je osvojio čeh, Đoković zbog povrede predao meč, što je Berdychu donijelo prolaz među četiri najbolja tenisera na trećem ovogodišnjem Grand Slam turniru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *