15/05/2024

Večeras su u Aberdeenu u okviru prvog susreta 2. pretkola Evropske lige svoj susret odigrali istoimeni domaćin i Široki Brijeg.

Aberdeen – Široki Brijeg 1:1

Prvo poluvrijeme bolje otvaraju domaći nogometaši, i koriste pomalo bojažljiv ulazak u meč Širokobriježana, te već u 17. minuti susreta dolaze do vodstva od 1:0. Loptu koju je ispucao domaći čuvar mreže Joe Lewis, prihvata Ryan Christie i pogađa mrežu nemoćnog golmana Širokog Brijega, Luke Bilobrka, za prednost svog tima u tim trenucima.

Nakon vodstva domaćih, i Široki Brijeg se razigrao, te stvorio nekoliko prilika pred golom Aberdeena, međutim, bez promijene rezultata.

Mogao je i Aberdeen do kraja poluvremena postići pogodak, ali domaći napadači nisu u par navrata bili prisebni, pa se na odmor otišlo pri vodstvu škotskog predstavnika od 1:0.

U nastavku susreta dosta otvorena igra oba tima. Prvo prijete nogometaši Širokog Brijega, tačnije, šanse su imali Krstanović, a potom i Čabraja.

Potom su, ponovo, zaprijetili i domaći, ali dobar udarac nogometaša Aberdeena, Logana, dobro brani čuvar mreže Širokog Brijega, Bilobrk.

Ipak, ovoren i napadački pristup igri isplatio se ekipi Širokog Brijega. U 69. minuti susreta nogometaš Širokog Brijega, Luka Menalo upošljava Stipu Markovića, a ovaj pogađa mrežu domaćih za, sasvim zasluženo, izjednačenje rezultata na 1:1.

Domaći su potom preuzeli kontrolu nad utakmicom i imao više loptu u posjedu, ali do kraja nisu došli do pobjedničkog gola i Široki Brijeg je odličnom i hrabrom igrom došao do velikog rezultata.

http://www.dailymotion.com/video/x5tghrg

Izvor: Dailymotion

Ovakav rezultat sada veće izglede za prolaz dalje daje ekipi Širokog Brijega, a revanš susret igra se za sedam dana na stadionu “Pecara”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *