03/05/2024

Treći ovogodišnji Grand Slam turnir, Wimbledon, današnjim finalnim susretom između Rogera Federera i Marina Čilića, došao je do kraja.

Neuništivi” švicarac po ko zna koji put u svojoj karijeri pokazao je koliko je neprikosnoven na travnatoj podlozi, posebno na terenima Wmbledona, i bez većih problema, rezultatom 3:0 u setovima, savladao je hrvatskog tenisera rođenog u Bosni i Hercegovini, Marina Čilića, koji je na današnjem meču učinio onoliko koliko je i mogao, odnosno, onoliko koliko mu je genije ovog sporta, popularni “Fedex”, to dozvolio.

Početkom prvog seta se Čilić koliko toliko ravnopravno nosio sa Federerom, međutim, nakon breaka koji pravi švicarac pri rezultatu 2:2, na terenu je postojao samo švicarac, uzevši prvi set rezultatom 6:3, u drugom setu je bilo 6:1, da bi u trećem setu bilo 6:4, dakle, za Federera.

Važno je napomenuti da je Čilić sredinom drugog seta zadobio jednu lakšu povredu koja ga je, mora se priznati, umnogome onemogućila da pruži i veći otpor favorizovanom švicarcu.

Federeru je ovo osma titula na Wimbledonu, te je na taj način postojao jedini igrač ikada kojem je to poštlo za rukom, a ukupno 19-ta titula u dosadašnjoj karijeri na Grand Slam turnirima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *