03/05/2024

Fudbalski Klub Slavija iz Istočnog Sarajeva, nakon odlaska Milomira Odovića u redove sarajevskog Željezničara, popunila je upražnjeno polje šefa stručnog štaba i krenula je sa pripremama za narednu sezonu.

U narednoj sezoni u okviru 1. lige RS, Slaviju će sa klupe voditi doskorašnji trener sarajevskog Olimpica, Dragan Radović, a na prvoj prozivci ovog tima prisustvovalo je 12 igrača, uglavnom prvotimaca prošle sezone, s tim da u klubu najavljuju da imaju kontakte sa još dosta nogometaša koji bi se trebali priključiti ovom timu, odnosno, prema najavama iz kluba uskoro će biti kompletiran igrački kadar od 22 nogometaša koji će braniti boje Slavije u predstojećem prevenstvu.

Inače, ovoj prozivci prisustvovao je i novi predsjednik kluba, Ljubiša Ćosić, koji je djelimično upoznao igrače oko osnovnih stvari vezano za novonastalu situaciju oko kluba.

Jedan od velikh problema sa kojima se susreću u Slaviji je pitanje vezano za pomoćni teren na kojem bi prvotimci trebali trenirati, kao i neka pitanja koje se odnosi na klupska dugovanja.

Što se tiče ciljeva u narednoj sezoni, u Slaviji se nadaju da će klub biti u gornjem dijelu tabele, tačnije, da će ekipa igrati Ligu za prvaka u okviru 1. lige RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *