04/05/2024

Na jesen ove godine starta druga ABA liga, a kako sada stvari stoje, u njoj će definitivno nastupati dva tima iz Bosne i Hercegovine, i to KK Bosna Royal Sarajevo i KK Zrinjski Mostar, dok će se još tri bh. kluba kroz kvalifikacije boriti za dva mjesta u drugom rangu regionalnog takmičenja.

Rukovodstvo ABA lige je danas u Beogradu odlučilo i definitivno formirati drugi rang regionalnog košarkaškog takmičenja, a u prvoj sezoni liga će brojati 12 klubova, od kojih je deset već poznato ( Bosna Royal, Zrinjski, Split, Rogaška, Krka, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid), a preostala dva učesnika biće poznata nakon kvalifikacija u kojim će u prvom krugu nastupiti samo predstavnici iz BiH, odnosno, Široki Brijeg, Mladost iz Mrkonjić Grada, i Sloboda iz Tuzle.

Pobjednik prvog kruga kvalifikacija ide u drugo kolo gdje će igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. Inače, drugi kvalfikacioni turnir biće održan u Laktašima od 27. do 29. septembra.

Svi klubovi koji budu igrali Drugu ABA ligu moraće igrati i Prvenstvo BiH, dok će Igokea kao učesnik ABA lige biti pošteđena nastupa u prvoj fazi domaćeg prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *