18/05/2024

Večeras su na stadionu “Grbavica” u Sarajevu nogometaši Željezničara i novajlije u Premijer ligi, GOŠK-a iz Gabele, svojim međusobnim susretom zaključili prvo kolo nove takmičarske sezone u najjačem rangu bh nogometa.

Željezničar Sarajevo – GOŠK Gabela 3:1

Na dobro popunjenom stadionu “Grbavica” večeras su snage odmjerili domaći Željezničar, koji je u novu sezonu ušao i sa novim šefom struke, Admirom Adžemom, i GOŠK iz Gabele, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je “Grbavicu” i medijski popratila zanimljiv susret dva tima sa različitim prvenstvenim ambicijama.

Prvo poluvrijeme počinje ofanzivom “Plavih” koji već u uvodnim minutama stvaraju dvije izgledne šanse, međutim, bez promijene rezultata

Nakon ovih propuštenih šansi, Željezničar nastavlja da kontroliše ritam igre, i nastavlja jurišati ka golu tima iz Gabele, uz već u tim trenucima meča veliku razliku i u posjedu lopte na svojoj strani, dok su se gosti povukli u nadi da bi mogli očuvati svoju mrežu u prvom dijelu igre.

Ovakva napadačka igra Željezničaru se isplatila u 17.minuti susreta, kada odličan pogodak sa preko 20 metara postiže Jovan Blagojević za vodstvo od 1:0.

Nakon vodećeg gola domaćih, ritam igre sa početka meča nešto je opao, pa su se sljedeće ozbiljnije prilike čekale do početka treće trećine prvog dijela igre, a ponovo su ih imali nogometaši Željezničara, odnosno, novajlija u plavom dresu, Sinan Ramović, izlazi oči u oči sa gostujućim čuvarom mreže, koji krajnjim naporom zaustavlja njegov udarac, a nedugo zatim, golman GOŠK-a odlično brani i pokušaj još jednog novajlije na “Grbavci”, Asima Zeca.

Međutim, u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti, gostujući golman je, ipak, po drugi put morao vaditi loptu iz svoje mreže, a drugi gol, koji je dosta sličan prvom postugnutom pogotku “Plavih”, ovaj put postiže Goran Zakarić za rezultat od 2:0.

Do kraja poluvremena u tim trenucima ostalo je isuviše malo vremena, pa se naodmor otišlo sa sigurnim vodstvom Željezničara.

Nastavak susreta donosi novi gol u mreži gostiju iz Gabele, tačnije, u 50. minuti. meča domaći napadač, Sinan Ramović, iznudio je najstrožiju kaznu u korist svog tima, a siguran realizator iste bio je Zajko Zeba za 3:0 u korist sarajevskih “Plavih”.

Nakon trećeg postignutog pogotka, gosti su se predali, a Željezničar je krenuo da dotuče svog večerašnjeg rivala, a u 59. minuti “Plavi” umjesto novog gola, preko Zeca pogađaju stativu.

Potom, samo par minuta kasnije, domaći imaju novu priliku za povećanje vodstva, ali iz izgledne pozicije neprecizan je bio Stevo Nikolić, tačnije, njegov pokušaj odbranio je golman ekipe iz Gabele.

U posljednih dvadesetak minuta susreta, s obzirom da je pobjednik meča bio uveliko poznat, igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, Željezničar je “privodio susret kraju”, a gosti su pokušavali napraviti neku smisleniju akciju ne bi li postigli počasni pogodak, međutim, osim par dalekometnih šuteva, nije bilo veće opasnosti po gol Željezničara.

Ipak, u samom finišu susreta gosti postižu počasni pogodak, kada nakon jedne greške u defanzivi Željezničara do lopte dolazi gostujući nogometaš Anković i matira domaćeg golmana Kjosevskog za smanjenje rezultata na 3:1 u 86. minuti susreta.

Do kraja susreta više nije bilo prilika niti sa jedne niti sa druge strane pa se utakmica okončala pobjedom Željezničara konačnim rezultatom 3:1.

Kad se podvuče crta, Željezničar je večeras bio bolji rival na terenu i sasvim zasluženo slavio pobjedu na debiju novog šefa stručnog štaba, Admira Adžema, dok izabranici Slavena Muse ovakvom igrom kakvu su večeras prezentirali na “Grbavici” nisu ni mogli uspjeti u svojoj namjeri, a to je da neporaženi napuste Sarajevo.

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *