26/04/2024

U posljednjoj utakmici današnjeg programa prvog kola Premijer lige BiH, na stadionu “Pecara” snage su odmjerili, ujednom od derbija ovog premijernog kola, Široki Brijeg i Sloboda iz Tuzle.

Široki Brijeg – Sloboda Tuzla 2:0

Foto: Facebook/NK Široki Brijeg

U prvom poluvremenu susreta u Širokom Bijegu viđen je dosta zanimljiv i sadržajan nogomet, sa dosta prilika sa obje strane.

Već u uvodnih minutama susreta oba tima su dala do znanja da žele sva tri boda iz ovog meča, a poslije par pokušaja s obje strane, domaći dolaze do vodstva od 1:0 u 18. minuti, kada na asistenciju Ivana Krstanovića pogodak postiže Luka Menalo.

Nakon vodećeg gola domaćih, niti jedna ekipa nije mijenjala stil igre, te su i Široki Brijeg i Sloboda nastavili gdje su do tada stali, napadati na gol protivnika.

Ipak, pravih, izrazitih prilika za promijenu rezultata nije bilo sve do posljednje minute prvog dijela ige, a imali su je domaći preko Čabraje koji iz izgledne situacije šutira loptu pored gola, a ubrzo je sudija večerašnjeg susreta i označio kraj prvog poluvremena.

Nastavak susreta, faktički, odmah donosi novi pogodak, i ponovo u mreži gostiju. Poslije kornera u 50. minuti mrežu Tuzlaka pogađa Josip Barišić za vodstvo domaćih rezultatom 2:0.

Drugi gol Šorokobriježana nije nimalo poljuljao samopšouzdanje gostiju iz Tuzle, koji su ubrzo, tačnije u 56. minutu, imali odličnu šansu za smanjenje rezultatskog zaostatka, ali Husić glavom pogađa okvir gola domaćih.

Nakon te šanse uslijedile sui izmjene od strane oba trenera, ali sa različitim rezultatskim ciljevima u tim trenucima, Jagodić je pokušavao smanjiti rezultat, a Sablić mirno privesti susret kraju.

Posljednjih dvedesetak minuta susreta donosi nešto slabiji ritam utakmice u odnosu na dotadašnji tok meča, domaći su, istina, u nekoliko navrata zaprijetili golu gostiju, međutim, rezultat se, ipak, više nije mijenjao pa se susret i završio pobjedom Širokog Brijega rezultatom 2:0.

Velika tri boda za ekipu Širokog Brijega na otvaranju prvenstva, dok Tuzlaci imaju za čime da žale u ovom susretu.

Izvor: Dailymotion

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *