25/04/2024

Večeras su u Banja Luci svojim susretom prvog kola prvenstvo otvorili domaći Borac i Čelik iz Zenice.

Borac Banja Luka – Čelik Zenica 2:0

Foto: Vedran Ševčuk/Mondo

Prvo poluvrijeme na dobro popunjenom Gradskom stadionu u Banja Luci počinje napadima domaćih već od prve minute prve minute susreta, a prvu šansu Borac ima u 7. minuti preko Raspudića, međutim, bez promijene rezultata.

Ipak, deset minuta kasnije,u 17. minuti meča, domaći krunišu terensku inicijativu i bolju igru sa otvaranja susreta i dolaze u vodstvo, a strijelac za Borac bio je Uroš Mirković za rezultat od 1:0.

Nakon postignutog gola, domaći tim nije stao, već nastavio napadati i stvarati šanse pred golim Zeničana, a Čelik, koji je u Banja Luku došao desetkovan, do kraja prvog poluvremena uglavom se branio.

Mogli su domaći u samom finišu prvog dijela igre i udvostručiti vodstvo, ali u 40. minuti, nakon što je sam izašao pred gostujućeg čuvara mreže, doskorašnji nogometaš Čelika, Mahir Karić, ipak ne pogađa mrežu, tačnije, njegov udarac odlično brani golman zeničkog tima, Delić, što je ujedno, bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu, pa se na pauzu otišlo vodstvom Borca rezultatom 1:0.

Nastavak meča donosi isti sliku kao u prvom poluvremenu, odnosno, stalne napade Borca, i defanzivu Čelika.

Domaćima se ofanziva ponovo isplatila, ovoga puta u 69. minutu meča, kada povratnik u Borac, Goran Galešić, na asistenciju Dujakovića pogađa za 2:0, i faktički, ovjeru pobjede domaćeg tima.

U posljednjih dvadesetak minuta susreta tempo susreta je poprilično opao, domaći zadovoljni sigurnim vodstvom, Čelik neuigran i nemoćan da napravi nešto više, pa se susret i završio rezultatom 2:0 u korist domaćih.

Kada se sagleda čitav meč, povratnik u Premijer ligu, Borac, sasvim zasluženo je slavio na večerašnjem susretu i upisao prva tri boda, dok Čeliku slijedi period uigravnja i konsolidovanja vlastitih redova ukoliko žele ove sezone sačuvati premijerligaški status.

Izvor: Dailymotion

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *