29/04/2024

Susretima prvog kola zvanično je počela grupna faza Evropske lige za sezonu 2017/18, a sam početak takmičenja po grupama loše su započeli timovi iz regiona, zabilježivši tek dva neriješena rezultata i isto toliko poraza.

Nriješeno su u okviru prog kola odigrali srbijanski predstvavnici Partizan i Crvena Zvezda iz Beograda, dok su poraženi hrvatski predstavnik Rijeka, te makedonski Vardar iz Skoplja.

Beogradski Partizan u okviru prvog kola grupe “B” gostovao je u švicarskoj kod ekipe Young Boysa iz Berna, gdje su protiv favorizovanog protvnika odigrali neriješeno, rezulatom 1:1, a drugi srbijanski predstavnik u ovom takmičenju, beogradska Crvena Zvezda u okviru prvog kola grupe “H”, također je, slično kao Partizan, remizirala rezulatom 1:1, samo na svom terenu protiv bjeloruskog BATE Borisova.

https://www.youtube.com/watch?v=JPAG_LndmLM

Izvor: YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=KckLH7578qo

Izvor: YouTube

Hrvatski predstavnik Rijeka u okviru prvog kola grupe “D” dočekala je grčki AEK iz Atine od kojeg je na svom terenu poražena rezultatom 2:1, dok je makedonski predstavnik Vardar iz Skoplja u okviru prvog kola grupe “L” na svom terenu doživio debakl od ruskog Zenita iz Sankt Petrsburga rezulatom 0:5.

Izvor: Dailymotion

Izvor: Dailymotion

Od ostalih rezultata prvog kola grupne faze Evropske lige izdvajaju se pobjede italijanskog Milana koji je u okviru geupe “D” u gostima savladao Austriju iz Beča visokim rezultatom 5:1, potom, visoka pobjeda španskog Reala iz Sociedada u okviru grupe “L” protiv norveškog Rosenborga iz Trondheima rezultatom 4:0, kao i pobjeda engleskog Arsenala iz Londona protiv njemačkog Kolna rezultatom 3:1 u okviru grupe “H” prvog kola Evropske lige.

 

Svi rezultati prvog kola grupne faze Evropske lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *