15/05/2024

epa06205205 Slovenia's players celebrate after winning the EuroBasket 2017 semi final match between Spain and Slovenia, in Istanbul, Turkey 14 September 2017. EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Evropsko prvenstvo u košarci koje se ove godine održava u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj ulazi u svoj sami finiš, i nakon polufinalnog duela između Španije i Slovenije poznat je i prvi polufinalista turnira.

Slovenija je u okviru polufinala Euro Basketa u Istanbulu snage odmjerila sa favorizovanom Španijom, koja je uoči početka prvenstva važila za najvećeg favorita za osvajanje prvenstva Evrope, međutim, Slovenci nisu mislili tako i iznenađujuće su slavili visoku i ubjedljivu pobjedu rezultatom 92:72, te izborili finale Evropskog prvenstva.

Slovenija je od početka do kraja meča bila bolji tim na terenu, i predvođena Dragićem, Dončićem i Randolphom, u svim segmentima nadigrala braću Gasol, Rubia i Rodrigueza.

Kod pobjedničke reprezentacije, odnosno, Slovenije, najviše koševa dali su Goran Dragič i Anthony Randolph, oba po 15, dok je kod poražene Španije bolji od stalih bio Pau Gasol sa 16 postignutih poena na susretu.

https://www.youtube.com/watch?v=7KMm-GRPY-4

Izvor: YouTube

Večeras je u Istanbulu sa početkom u 20 sati i 30 minuta na rasporedu i drugi polufinalni susret između Srbije i Rusije, nakon čega će biti poznat i drugi putnik u finale ovogodišnjeg Euro Basketa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *