14/05/2024

Danas su na rasporedu susreti devetog kola Prve lige FBiH, a jedan od njih biće odigran u Jajcu, na stadionu “Mračaj”, gdje se sastaju nekadašnji premijerligaši Metalleghe i Travnik.

Veziri” nakon osam do sada odigranih kola u okviru Prve lige FBiH još uvijek nemaju niti jednu prvenstvenu pobjedu i nalaze se na posljednjem mjestu tabele sa samo dva osvojena boda.

Da velika kriza vlada u ovom prvoligašu dodatno potvrđuje i suspenzija za dva nogometaša prvog tima, odnosno, zbog kršenja klupske discipline, kako smo saznali zbog konzumiranja popularne “vatrene vode”, odnosno, alkohola, a potom i tučnjave, suspendovana su dva ponajbolja igrača Travnika u ovom trenutku, Belmin Vila i Damir Rovčanin, te oni danas neće nastupati za Travnik na duelu u Jajcu, a o daljoj sudbini ovih fudbalera odlučiti će rukovodstvo Travnika početkom daredne sedmice.

Klub sa “Pirote” u ovom trenutku, potpuno neočekivano, važi za najvećeg kandidata da po završetku aktuelne sezone napusti prvoligaško društvo i ispadne u niži rang bosanskohercegovačkog nogometnog takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *