15/05/2024

Završena su dva susreta današnjeg programa desetog kola Premijer lige BiH, odnosno, susreti u Vitezu i Širokom Brijegu.

 

Vitez – GOŠK Gabela 0:3

Susret u Vitezu između istoimenog domaćina i “fenjeraša” prventvene tabele i ekipe GOŠK-a iz Gabele uoči ovog kola spadao je u kategoriju “derbija začelja”.

Novajlija u ligi, ekipa GOŠK-a bolje je otvorila susret u Vitezu, te već u 12. minuti došla do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio Ramić.

U 21. minuti bilo je već i 2:0 za ekipu iz Gabele, pošto je iz jedanaesterca mrežu domaćih pogodio Bošnjak, što je ujedno bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku susreta gosti iz Gabele rješavaju pitanje pobjednika ovog duela, pošto u 74. minuti Ramić po drugi put trese mrežu Viteza, za, kasnije će se ispostaviti i konačan rezultat susreta.

GOŠK je ovom pobjedom dodatno odmakao od začelja tabele, dok se Vitez ovim porazom uveliko izdvojio kao najozbiljniji kandidat da na kraju sezone ispadne u niži rang takmičenja.

 

Široki Brijeg – Radnik Bijeljina 1:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu snage su u okviru destog kola Premijer lige odmjerili Široki brijeg i Radnik iz Bijeljine.

Prvo poluvrijeme na “Pecari” proteklo je u boljoj igri domaćih, međutim, ipak nedovoljno za rezultatsku prednost nakon prvog dijela igre, dok su se gosti, uglavnom, branili, i naposlijetku odbranili, pa se na odmor otišlo pri početnom rezultatu, bez pogodaka.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, tačnije, u 49. minuti, Šroki Brijeg svoju bolju igru u ovom meču kruniše vodećim pogotkom, a mrežu Radnka pogađa Menalo.

Nakon vodstva, mogli su domaći u nastavku susreta postići još nekoliko pogodaka, međutim, napadači Širokog Brijega u nekoliko navrata nisu bili dovoljno prisebni i dobre prilike otišle su u nepovrat.

Široki Brijeg je do kraja meča u potpunosti kontrolisao igru, te naposlijetku, došao i do pobjede konačnim rezultatom 1:0, a s druge strane, Radnik je u Širokom Brijegu danas bio poprilično bezopasan, a sa takvim pristupom igri nisu ni mogli očekivati više od poraza.

Široki Brijeg se ovom pobjedom zadržao u samom vrhu prvenstvene tabele, a Radnik se ovim porazom doveo iz situacije da se bori za Ligu za prvaka, u situaciju da bi se do kraja sezone mogao boriti i za opstanak u Premijer ligi.

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *