02/05/2024

Prvog dana 2018. godine zvanično je počeo zimski prijelazni rok u većini evropskih zemalja, a prvog dana “pijace” srušen je svjetski rekord.

Istina, transfer Virgila van Dijka je dogovoren posljednjih dana prošle godine, ali je Liverpool danas ozvaničio kupovinu holandskog defanzivca, za kojeg su Redsi platili 85 miliona eura. To je ujedno i svjetski rekrod, odnosno najveća cifra koja je plaćena za jednog defanzivca u historiji fudbala!

Barcelona bi ove zime mogla angažovati Mesuta Ozila, dok bi na kupovinu Philippea Coutinha (150 miliona eura) i Antoinea Griezmanna (100 miliona eura) mogla pričekati do ljeta.

Real bi mogao biti aktivan ove zime. Kraljevima ne ide dobro u Primeri, a predsjednik Perez najavio je da će u šopingu potrošiti 200 miliona eura.

Madridski AS javlja da je evropski i španski prvak krenuo po Oriola Busquetsa, 18-godišnjeg veznjaka Barce. Busquets, koji još nije debitovao za prvu ekipu u Primeri, zasad odbija produžiti ugovor s Kataloncima, a u tome priliku vide Madriđani.

Drugi Barcelonin igrač kojeg Real želi je Samuel Umtiti, 24-godišnji francuski stoper. On je prošlog ljeta stigao na Camp Nou za 25 miliona eura, a sada bi ga Barcelona mogla prodati za 30 miliona eura više. Real će se za Umtitija boriti s dva kluba iz Manchestera – Cityjem i Unitedom.

(faktor.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *