02/05/2024

Prvoligaš Iskra iz Bugojna u ovosezonskoj Prvoj ligi FBiH, kao što je poznato, za cilj ima isključivo opstanak u prvoligaškom društvu.

Nakon jesenjeg dijela aktuelne sezone Prve lige FBiH, prvoligaš sa “Jaklića” zauzima trinaestu poziciju sa četrnaest bodova, odnosno, ima sedam bodova više u odnosu na trenutnog prvenstvenog “fenjeraša, ekipu bihaćkog Jedinstva, ali također i sedam bodova manje od timova koji se nalaze u sredini tabele.

Zašto ovaj nekedašnji premijerligaš ove sezone vodi grčevitu borbu oko opstanka u ligi, razloga je mnogo, a svakako jedan od njih krije se i u činjenici da Iskra već punih šest godina nije održala Skupštinu kluba, te da je klupski bankovni račun odavno blokiran, što nadalje, dovoljno govori kakva organizacija već godinama vlada unutar samog kluba.

Na zvaničnoj Facebook stranici NK Iskra Bugojno navodi se nezadovoljstvo povodom ovakvog stanja u klubu, a obraćanje službe za odnose sa medijima ovog kluba prenosimo u cjelosti:

“Posljedni put Skupština NK Iskra je održana u novembru 2012. godine. Sinoć smo ušli u 2018., a naš klub radi bez validne Skupštine koja se mora održati jednom godišnje a i račun kluba je blokiran. Dakle, sve je nelegalno. Šta učiniti da se stvari promjene. Vaš komentar?” – navodi se na zvaničnoj Facebook stranici NK Iskra Bugojno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *