06/05/2024

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u Tuzli, u dvorani “Mejdan”, odigrala susret poslijednjeg, šestog, kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine, protiv reprezentacije Švicarske.

 

Bosna i Hercegovina – Švicarska 21:15

Prvo poluvrijeme odlučujučeg susretsa grupne faze kvalufikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj naredne godine između BiH i Švicarske, u potpunosti je pripalo izabranicima selektora Bilala Šumana, koji su, prije svega zahvaljujući čvrstoj igri u odbrani i fantastičnom golmanu Benjaminu Buriću, goste iz Švicarske zadržali na svega šest pogodaka, te uz postignutih 11 na odmor otišli sa sasvim solidnom rezultatskom prednošću od pet golova razlike.

Nastavak susreta, tačnije prvih petnaestak minuta donosi ponovo bolju igru bosanskohercegovačkih rukometaša, međutim, desetak minuta prije kraja igrači iz Švicarske dolaze na samo jedan gol zaostatka.

Ipak, da susret ne uđe u neizvijesnu i dramatičnu završnicu pobrinuo se večeras odlični Burić, koji je skupio 20 odbrana i bio igrač utakmice.

Naposlijetku je selekcija BiH zahvaljujući Buriću došla do pobjede rezultatom 21:15 i  izborila dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *