29/03/2024

U nedjelju tačno u 13 sati šef stručnog štaba prvoligaša Orašja, Mato Neretljak, sa svojim pomoćnicima izvršio je prvu ovogodišnju prozivku nogometaša i time označio početak zimskih priprema za nastavak proljetnog dijela prvenstva koje starta prve sedmice marta mjeseca ove godine, potvrdilo je putem zvanične klupske stranice Orašje.

Na prozivci,obavljenoj u klupskim prostorijama, stručnom štabu se odazvalo 25 nogometaša.

U usporedbi sa jesenjim dijelom, u ekipi Orašja neće biti Dejana Tanturovskog, Ilije Orkića i Mirnesa Selamovića dok  su se svi ostali nogometaši stavili na raspolaganje treneru Neretljaku.

S druge strane, klub su pojačala dvojica nogometaša(Šarkanović i Savinović),a očekuje se dolazak još nekoliko provjerenih igračkih imena.

Osim njih dvojice, iz juniorskog pogona prvom timu je priključen Luka Oršolić dok je prvi trening sa ekipom odradio i Dario Mišković,nogometaš Dinama iz Donje Mahale.

U iščekivanju pojačanja koja trebaju “sletjeti” u Orašje i bez onih koji će “odlepršati” u druge sredine počeo je labuđi let i zimske pripreme za nastavak proljetnog dijela prvenstva, navodi se na zvaničnoj stranici ekipe Orašja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *