18/05/2024

Večeras su odigrana prva dva susreta u okviru prvih mečeva ovosezonske osmine finala Lige Evropskih prvaka, dueli u italijanskom Torinu i švicarskom Baselu.

Juventus Torino (Italija) – Tottenham Hottspurs (Engleska) 2:2

Nogometaši italijanskog Juventusa večeras su u Torinu remizirali 2:2 sa ekipom engleskom ekipom Tottenhama iz Londona u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Italijani su poveli sa 1:0 već u 2. minuti preko Higuaina, a u 9. minuti već je bo i 2:0 za “Torineze”, strijelac pogotka ponovo je bio Higuain.

Ipak, Englezi se nisu predavali i u 35. minuti su preko Kanea smanjili na 2:1 u korist domaćina, domaćina koji je u 45. minuti prvog poluvrrmena imao idealnu priliku da postigne i treći pogodak i “de facto” prelomi susret u svoju korist, međutim, Higuain je promašio jedanaesterac i na odmor se otišli pri vodstvu Juventusa od “samo” jednog gola razlike.

Nastavak susreta nije ponudio veliki broj pogodaka, već za razliku od prvog poluvremena samo jedan, i to u mreži Juventusa, konkretno u 71. minuti Eriksen iz slobodnog udarca pogađa mrežu domaćih i svom timu donosi rezultatsko poravnanje na 2:2, što će se ispostaviti i konačnim ishodom ovog susreta.

Ovim neriješenim rezultatom Tottenham je sada znatno bliži plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka, za što će im trebati da u uzvrstnom susretu sa istim rivalom da, u najmanju ruku, ne izgube ili odigraju neriješeno na manje pogodaka nego što je to bio slučaj večeras u Torinu.

https://youtu.be/L4APaPOWnnI

Izvor: YouTube

Basel (Švicarska) – Manchester City (Engleska) 0:4

U drugom susretu večerašnjeg programa osmine finala Lige prvaka, u kojem su snage odmjerili Basel i Manchester City, na terenu je postojao samo jedan tim, onaj engleski, koji je slavio više nego ubjedljivu pobjedu.

Englezi su poveli sa 1:0 u 14. minuti preko Gundogana, a do kraja prvog poluvremena postigli su još dva pogotka, u 18. minuti preko Bernarda Silve, i 23. minuti preko Kun Aguera.

U nastavku susreta, koji je faktički, bio čisto “odrađivanje” susreta tek toliko da se odigra, nogometaši Manchester City-a postigli su i četvrti pogodak u 53. minuti preko strijelca prvog pogogka na susretu, Gundogana, za konačni ishod ovog susreta.

Revanš susret koji će između ovih rivala biti odigran u Manchesteru, po svemu sudeći, biće puka formalnost, odnosno, ovjera plasmana u četvrfinale Lige prvaka u “režiji” igrača Manchester City-a.

https://youtu.be/eMRCjDOTR04

Izvor: YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *