18/05/2024

Aktuelna infrastruktura je trenutno vrlo ozbiljan problem bosanskohercegovačkog klupskog nogometa, i samim tim, veliki “kočničar” za Premijer ligu BiH i njen dalji napredak i razvoj.

Ipak, prethodnih godina veliki broj bosanskohercegovačkih klubova najavio je restauraciju svojih stadiona, odnosno, najavio je što izgradnju potpuno novih, što adekvatnu adaptaciju već postojećih svojih nogometnih borilišta.

Foto: Facebook

Tako su godinama unazad bosanskohercegovačkoj nogometnoj javnosti od strane klubova predstavljane makete novih izgleda bosanskohercegovačkih stadiona, od kojih su se neki već počeli i obnavljati, dok neki drugi baš i ne.

Foto: Facebook

Trenutna slika stanja bosanskohercegovačkih stadiona je sasvim drugačija od najavljenog, ali zasigurno je da ima vidljivih pomaka u odnosu na period od prije nekih desetak godina, kada je većina stadiona u BiH ličila na sve osim na nogometna borilišta, a tu prvenstveno mislimo na nedavna vidljiva infrastrukturalna ulaganja iz sarajevskog Željezničara, mostarskog Veleža, i tuzlanske Slobode, koji su neki od svijetlih primjera ove priče i nada u bolje sustra bosanskohercegovačkog klupskog nogometa po ovom pitanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *