26/04/2024

Odigrani je jedan susret desetog, ujedno posljednjeg, kola Lige za prvaka Premijer lige BiH, susret u Sarajevu, između vječitih gradskih rivala Željezničara i Sarajeva.

 

Željezničar Sarajevo – Sarajevo 2:1

Stadion “Grbavica” u Sarajevu bio je poprište vrlo zanimljivog susreta desetog, posljednjeg, kola Lige za prvaka Premijer lige BiH između sarajevskih rivala Željezničara i Sarajeva, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj stadion i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret na “Grbavici” počinje terenskom inicijativom Željezničara, inicijativom koja im se, faktički, odmah isplatiila, pošto je u 10. minuti Željezničar i poveo sa 1:0, Zakarić je dobro ubacio loptu u peterac Sarajeva, a Zajmović glavom pogodio mrežu.

Nastavili su domaći i nakon postignutog pogotka sa napadima, u 24. nakon kornera koji je izveo Blagojević, Graovac nije uspio snažnije šutirati i napraviti ozbiljniju prijetnju Sarajevu, međutim, u 31. minuti bilo je 2:0 za Željezničar, Zakarić je ubacio iz prekida, a Ubiparip dobro skočio i postigao gol.

Drugi gol za Željezničar probudio je do tada uspavane goste, koji u 37. minuti uspjevaju postići pogodak i smanjiti vodstvo domaćih na 2:1, Velkoski je ubacio iz kornera, a Adukor skočio i zatresao mrežu golmana Fejzića.

U 42. minuti nogometaš Željezničara, Zajko Zeba, izašao je iz igre uz ogromne ovacije čitavog stadiona, s obzirom da je Zebi ovaj meč, ujedno, bio i oproštajni od nogometa.

U sudijskom vremenu prvog dijela zaprijetilo je Sarajevo, Velkoski šutira, ali golman Željezničara, Fejzić, sigurno brani, što je bila i posljednja prilika u prvih 45 minuta računajući oba tima, i na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Željezničara rezultatom 2:1.

Drugo poluvrijeme počinje šansom za Željezničar, Zakarić u 49. minuti dobro ubacuje, ali Osmanković i Graovac nisu uspjeli zahvatiti loptu, te rezultat u tim trenucima ostaje nepromijenjen u odnosu na prvo poluvrijeme.

U 64. minuti dobra prilika za Sarajevo, Velkoski je ubacio, Rahmanović skočio i šutirao, ali je golman domaćih, Fejzić, odlično reagovao.

Nakon te prilike za Sarajevo zaprijetili su i domaći, čak su i postigli pogodak, Zajmović u 69. minuti ubacuje za Zakarića koji postiže gol, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 78. minuti nova dobra prilika za goste, Hebibović je izašao iskosa pred gol Željezničara, ali je Fejzić sjajno odbranio i spasio svoj tim.

Par minuta kasnije, ponovo prilika za goste, Halilović u 81. minuti iskosa dobro šutira, ali Fejzić i ovog puta dobro brani, a u 82. minuti nogometaš Željezničara, Ramović, doživio je povredu desne noge, zbog čega je završio susret, a s obzirom da su domaći prethodno izvršili sve izmjene, do kraja susreta igrali su sa igračem manje.

U 95. minuti velika prilika za Sarajevo da dođe do rezultatskog poravnanja, Hodžić je ubacio, a Rahmanović glavom sa pet metara pogodio stativu gola Željezničara.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i domaći su došli do pobjede rezultatom 3:1, do svoje treće pobjede u ovoj sezoni nad vječitim gradskim rivalom.

Željezničar je sa pobjedom i sa nova tri boda premijerligašku sezonu završio na drugom mjestu, dok će Sarajevo nakon poraza od gradskog rivala ovisiti o ostalim rezultatima ovog kola Lige za prvaka Premijer lige, konkretno, o rezultstu Širokog Brijega, kako bi sezonu završili na trećoj poziciji na prvenstvenoj tabeli.

https://www.dailymotion.com/video/x6jv6kf

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jv75b

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jv713

Izvor: Dailymotion

 

Danas su na rasporedu i preostala dva susreta posljednjeg kola Lige za prvaka Premijer lige BiH, susreti u Bijeljini između Radnika i Širokog Brijega, i u Mostaru između novog prvaka Zrinjskog i Krupe, nakon kojih će biti poznata i konačna tabela Premijer lige BiH za sezonu 2017/18.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *