26/04/2024

Odigrani su svi susretu desetog kola Lige za opstanak, dueli u Banjaluci, Doboju kod Kaknja i u Vitezu, nakon kojih je poznat i konačni izgled prvenstvene tabele u ovoj premijerligaškoj grupi.,

 

Borac Banja Luka – Sloboda Tuzla 2:0

Foto: fkborac.net

Borac iz Banja Luke na svom terenu ugostio je ekipu tuzlanske Slobode, i za kraj sezone ubilježio pobjedu i tri boda.

Domaći su u vodstvo došli u 16. minuti susreta, i to nakon jedanaesterca, iz kojeg je pogodio Kunić za rezultat od 1:0, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta domaći su u 57. minuti postigli i drugi pogodak, strijelac za 2:0 u korist Borca bio je ponovo Kunić, što se ispostavilo i konačnim ishodom ovog susreta.

Ovim susretom premijerligaška sezona za Borac i Slobodu i zvanično je završena, Borac je prvenstvo završio na devetom mjestu, dok je Sloboda takmičenje završila na jednoj poziciji niže, na poziciji broj deset.

 

Mladost Doboj-Kakanj – Čelik Zenica 0:3

U Doboju kod Kaknja snage su odmjerili domaća Mladost i tim koji je odranije ispao iz Premijer lige BiH, Čelik iz Zenice, a Zeničani su došli do ubjedljive pobjede.

Mrežu domaćih načeo je Đelmić u 29. minuti susreta, što se ispostavilo i rezultaom prvog poluvremena, da bi u nastavku susreta Zeničani došli do još dva pogotka, i to preko Nikolića u 47. minuti, koji pogađa za vodstvo svog tima rezulatom 2:0, a Đelmić je u 77. minuti svojim drugim pogotkom na susretu donio vodstvo svom timu rezultatom 3:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Čelik je došao do pobjede konačnim rezulatom 3:0, uz podatak da je Mladost susret završila sa igračem manje, pošto je crveni karton u 86. minuti dobio Karahmet.

Pobjeda Zeničana u Doboju kod Kaknja nije naročito mijenjala polažaj timova na konačnoj tabeli Lige za opstanak Premijer lige BiH za sezonu 2017/18, Mladost je završila prvenstvo na osmom mjesto, dok je Čelik zavšio na mjestu broj jedanaest, i dakle, ispao i Premijer lige BiH.

 

Vitez – GOŠK Gabela 1:2

Na stadionu u Vitezu svoj završni susret za premijreligašku sezonu 2017/18 osigrali su istoimeni domaćin i GOŠK iz Gabele, a gosti su došli do pobjede i sva tri boda.

Mulahujsejnović je u 43. minuti svojim pogotkom timu GOŠK-a donio vodstvo od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena u Vitezu.

U nastavku susreta prvobitno je GOŠK u 54. minuti preko Dajića došao i do 2:0, da bi u 71. minuti Šivšić pogodio za domaće, i ispostavilo se, postavio konačni rezultat ovog susreta, odnosno 2:1 u korist tima iz Gabele.

GOŠK je ovom povjedom potvrdio plasman na sedmu poziciju na konačnoj prvenstvernoj tabeli, dok je Vitez odranije kao posljednjeplasirani tim lige ispao u niži rang takmičenja.

 

Konačna tabela Lige za opstanak Premijer lige BiH za sezonu 2017/18:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *