20/04/2024

Odigrano je šest od osam mečeva dvadesetsedmog kola Prve lige FBiH, a na pet od šest mečeva pobjede su ubilježili domaći timovi.

 

Olimpik Sarajevo – Travnik 3:1

Foto: Facebook

Sarajevski Olimpik na svom terenu je ugostio ekipu Travnika i došao do pobjede rezultatom 3:1, zahvaljujući kojoj je ostao u utrci za plasman u Premijer ligu BiH po završetku sezone, dok je Travnik sa ovim porazom gotovo sigurno ispao u niži rang takmičenja.

 

Jedinstvo Bihać – Bosna Visoko 2:1

Foto: Facebook

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ubilžilo je bihaćko Jedinstvo, koje je na svpom terenu savladalo rezultatski rasterećnu visočku Bosnu rezultatom 2:1, i tako nakon ovog kola došlo na pozicije koje garantuju opstanak u Prvoj ligi FBiH.

 

Zvijezda Gradačac – Iskra Bugojno 1:2

Foto: Facebook/ NK Zvijezda Gradačac

Također, iznimno važnu pobjedu u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu ostvarila je i bugojanska Iskra, koja je u Gradačcu bila bolja od Zvijezde rezulatom 2:1, i tako nakon ovog kola došla na pozicije koje garantuju opstanak u Prvoj ligi FBiH.

 

U preostala tri duela koja su odigrana u okviru dvadesetsedmog kola Prve lige FBiH Igman iz Konjica je na svom terenu savldao Čapljinu rezulatom 3:0, zatim, Metalleghe-BSI iz Jajca na svom terenu savladalo je kakanjski rudar rezulatom 3:2, dok je Bratstvo na svom terenu u Gračanici deklasiralo Orašje sa visokih 4:0, u susretu dva tima koja do kraja sezone igraju isključivo za što bolji plasman na prvenstvenoj tabeli.

Danas su na raspordu preostala dva susreta ovog kola Prve lige FBiH, a svakako derbi susret čitavog kola biće odigran u Siminom Hanu, gdje se sastaju prvenstveni lider Sloga i mostarski Velež, uz osiguran direktan TV prijenos putem Citiy Televizija BiH, dok se u Tešnju sastaju TOŠK i Slaven iz Živinica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *