24/04/2024

Zrinjski iz Mostara, novi-stari prvak BiH, danas je na svom terenu u okviru posljednjeg, desetog, kola Lige za prvaka Premijer lige BiH nadigrao ekipu Krupe, i tako na pravi način završio ovu premijerligašku sezonu.

 

Zrinjski Mostar – Krupa 4:0

Mostarci su već u 3. minuti su došli do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio Filipović, čime je ovaj nogometaš ujedno postao najbolji strijelac Premijer lige BiH.

U 11. minuti Zrinjski postiže i drugi pogodak, strijelac za vodstvo svog tima rezultatom 2:0 bio je Bencun, da bi u 32. minuti bilo i 3:0 za Zrinjski, strijelac pogotka, za ujedno, i rezultat prvog poluvremena bio je Handžić.

Nastavak meča donisi ponovo bolju igru Mostaraca, čiji nogometaši u 71. postižu još jedan pogodak, strijelac je bio Filipović, što je bio njegov drugi pogodak na ovom meču.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao i šampionsko slavlje nogometaša, stručnog štaba i navijača Zrinjskog je moglo početi.

https://www.dailymotion.com/video/x6jxkov

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6ht6d1

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6ht67g

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jxl3j

Izvor: Dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x6jxm5q

Izvor: Dailymotion

 

U drugom susretu današnjeg programa posljednjeg kola Premijer lige BiH u Bijeljini su snage odmjerili domaći Radnik i Široki Brijeg, a susret je završen neriješenim rezultatom 3:3, nakon čega je poznata i konačna tabela Premijer lige BiH za, sada već, završenu sezonu 2017/18.

https://www.facebook.com/FKRadnikBijeljina/videos/1816413115090067/

Izvor: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

https://www.facebook.com/FKRadnikBijeljina/videos/1816417891756256/

Izvor: Facebook/ FK Radnik Bijeljina

 

Zrinjski je dakle novi prvak BiH, i kao takav će predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu Evropskih prvaka naredne sezone, drugoplasirani sarajevski Željezničar, trećeplasirano Sarajevo i četvrtoplasirani Široki Brijeg, također, idu u evropska klupska takmičenja naredne sezone, predstavljaće BiH u pretkolima Evropske lige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *