20/04/2024

Danas su odigrane preostale dvije utakmice 27. kola Prve lige FBiH, utakmice u Siminom Hanu između Sloge i mostarskog Veleža, te u Tešnju između TOŠK-a i slavena iz Živinica, a iako je NS FBiH ovu utakmicu odredio da bude u direktnom prenosu na City tv, na kraju ipak prenosa nije bilo.

 

Sloga Simin Han – Velež Mostar 1:2

Foto: fkvelez.ba

Sloga je bolje otvorila utakmicu i preko Poturalića u 4. minuti dolazi do prednosti od 1:0, a u nastavku prvog poluvremena Velež je imao veći posjed lopte, ali nije uspijevao da ozbiljnije ugrozi gol domaćih, i tako se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0 u korist, dakle, Sloge.

 

U nastavku susreta Velež prvobitno dolazi do rezultatskog poravnanja, Brandao pogađa za 1:1 u 65. minuti, da bi u 79. minuti uslijedio i potpuni rezultatski preokret, pošto Velež preko Ćosića pstiže svoj drugi pogodak, za vodstvo rezultatom 2:1.

Do kraja utakmice Sloga je pravila veliki pritisak, ali nije mogla do izjednačenja, a i Mostarci su preko Behrama i Mujezinovića mogli i do trećeg gola, ali bez uspjeha.

Na kraju je Velež upisao pobjedu konačnim rezultatom 2:1 i opet vratio neizvjesnost u borbu za Premijer ligu BiH.

 

U drugom susretu današnjeg programa 27. kola Prve lige FBiH TOŠK je u Tešnju savladao Slaven iz Živinica rezultatom 4:2, i tako se vratio na poziciju koja garantuje opstanak u prvoligaškom društvu.

 

Tabela nakon dvadesetsedmog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *