19/05/2024

Sutra je u Vogošći zakazan sastanak između rukovodstva NS/FS BiH i predstavnika klubova Premijer lige BiH na kojem bi jedna od tema trebala biti izmjena sistema takmičenja u najjačem rangu nogometnog takmičenja u BiH.

Kako nezvanično saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, rukovodstvo Saveza predložiće, umjesto dosadašnjeg sistema Lige za prvaka i Lige za opstanak Premijer lige BiH, uvođenje trokružnog sistema, što bi, također na osnovu istraživanja do kojih smo došli, većina klubova trebala prihvatiti.

U praksi bi to značilo da će timovi kao i do sada odigrati 22 susreta regularnog toka prvenstva, te dodatnih 11 utakmica u rasporedu krojenom po Bergerovim tablicama, s tim da bi šest prvoplasiranih timova nakon odigranog regularnig toka imalo šest domaćih i pet gostujućih utakmica.

Informacije kojima raspolažemo mi sa portala sportskevijesti.com nezvaničnog su, dakle, karaktera, a zvanična potvrda istih očekuje se sutra po završetku pomenutog sastanka, o čemu ćemo, svakako, obavijestiti naše uvažene čitaoce.

1 thought on “Prema saznanjima do kojih dolazi portal sportskevijesti.com sutra će na sastanku između NS/FS BiH i klubova Premijer lige BiH biti donesena odluka o novom formatu takmičenja u najjačem rangu nogometa u BiH, umjesto Lige za prvaka i opstanak uvodi se novi sistem takmičenja?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *