05/05/2024

Novi bosanskohercegovački premijerligaš, FK Sloga Simin Han, u posljednje vrijeme pravi je hit u bosanskohercegovačkom nogometu, naročito zbog visokih ambicija koje ovaj klub opravdano ima u predstojećoj premijerligaškoj sezoni.

Sve te ambicije kluba iz tuzlanskog naselja Simin Han, ipak, ne mogu a da se ne vežu za jednog čovjeka, čovjeka koji je najzaslužniji za progres ovog kluba, za predsjednika ovog kluba, Azmira Husića.

S obzirom na nepobitnu činjenicu da je predsjednik Sloge najzaslužniji za višegodišnji progres kluba, kako u rezultatskom tako i u svakom drugom smislu, mi sa portala sportskevijesti.com stupili smo u kontakt sa Azmirom Husićem, kako bismo porazgovarali o raznim temama vezanim za funkcionisanje samog kluba, zatim, o dugoročnim klupskim ambicijama, kao i o njegovoj ulozi u svemu tome.

Azmir Husić se ponio vrlo korektno, kako i dolikuje ozbiljnom čovjeku, i odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše uvažene čitaoce:

 

Azmire, recite nam šta je Vas, zapravo, nagnalo da preuzmete FK Sloga Simin Han, i kada se to dogodilo?

“Ja sam u Slogu došao 2012. godine, dakle, prije nego što ću godinu dana kasnije postati predsjednik Slobode u kojoj sam bio tri godine. Kada sam u Slogu došao, klub je bio u najnižem rangu bosanskohercegovačkog nogometnog takmičenja. Od tada pa do danas klub je svake sezone napredovao za jedan rang takmičenja više, uz podatak da se Sloga prvi put u Prvu ligu FBiH plasirala još u sezoni 2014./15., ali zbog toga što klub nije imao adekvatan omladinski pogon, klub nije nastupio u Prvoj ligi FBiH. Ipak, u sezoni 2015/16 i taj cilj je ostvaren, i Sloga je postala prvoligaš. Ja sam se tada, nakon što sam otišao iz Slobode, u potpunosti posvetio Slogi, i dvije sezone poslije izborili smo plasman u Premier ligu BiH.”

 

Recite nam, ko ustvari rukovodi Slogom, odnosno, da li je FK Sloga Simin Han Vaš privatni klub?

“Sloga nije moj privatni klub, niti može biti. Sloga je Udruženje građana, i kao takva oduvijek postoji. Klub ima svoju Skupštinu, ja sam predsjednik kluba, i mi zajedno rukovodimo Slogom.”

 

Kako Vi zamišljate FK Sloga Simn Han u budućnosti?

“Slogu, budući Tuzla City, zamišljam kao jedan vrlo respektabilan i uspješan klub, ne samo u BiH, već i na Balkanu. Cilj je da Sloga/Tuzla City u narednih pet godina postane najgledaniji klub u Premijer ligi BiH, i vjerujem da će se to dogoditi do 2022. godine.”

 

Da li vi imate u planu napraviti od Sloge klub koji će u budućnosti, pored ostalog, plasirati talentovane nogometaše na evropsko i svjetsko nogometno tržište?

“Svakako, plan je da talentovani mladi igrači svih klubova iz okoline Tuzle nađu svoje mjesto u Slogi, a potom da se dalje razvijaju i kroz evropsko tržište, kao što je, uostalom, praksa kod mnogih ozbiljnih klubova.”

 

Pitanje koje naročito zanima naše čitaoce jeste to gdje će FK Sloga Simin Han igrati svoje domaće prvenstvene premijerligaške mečeve, odnosno, da li će domaći teren Sloge u okviru mečeva Premijer lige BiH biti tuzlanski stadion “Tušanj”, ili imate u planu neko drugo rješenje?

“Stadion “Tušanj” nije privatni, to je gradski stadion, i samim tim nadam se da će se iznaći takvo rješenje da i mi i Sloboda igramo svoje domaće mečeve na “Tušnju”. Mi svakako imamo namjeru izgraditi vlastiti stadion, stadion koji će biti jedan od najmodernijih u regionu. Nadam se da će nam Grad Tuzla obezbijediti lokaciju. Nama ne treba finansijska podrška. Da podsjetim, još dok sam bio predsjednik Slobode bilo je govora da se izmjesti stadion “Tušanj” na drugu lokaciju, za što bi se dobilo na desetine miliona KM, međutim, gradske vlasti tada nisu bile zainteresovane. Ovoga puta sam mišljenja da će gradske vlasti, u ovom slučaju Slogi, omogućiti lokaciju, kako bismo se okrenuli izgradnji vlastitog stadiona.”

 

Može li nam otkriti koji je planirani budžet FK Sloga Simin Han za predstojeću sezonu?

“Budžet Sloge za ovu sezonu je milion i petsto hiljada KM, s tim da postoji mogućnost da on po potrebi bude i nešto malo veći. Ipak mislim da će milion i petsto hilada biti sasvim dovoljno.”

 

Recite nam još za kraj ovog razgovora kakav rezultat Sloge očekujete u predstojećoj sezoni Premijer lige BiH?

“Očekujem da budemo prvi, očekujem da budemo drugi, treći, četvrti, peti, šesti…Očekujem, dakle, da budemo među prvih šest timova u ligi, i sve ispod toga je neuspjeh.”

 

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za Sportske Vijesti, želimo Vam mnogo uspjeha na privatnom i poslovnom planu!

“Hvala i Vama, također, i vama sve nabolje u vašem daljem radu!”završio je razgovor za Sportske Vijesti predsjednik FK Sloga Simin Han, Azmir Husić.

 

1 thought on “EKSKLUZIVNO/ Za portal sportskevijesti.com govori aktuelni predsjednik FK Sloga Simin Han Azmir Husić!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *