11/05/2024

Dojučerašnji potpredsjednik banjalučkog premijerligaša/prvoligaša Borca, Vico Zeljković, izabran je za prvog čovjeka kluba iz Platonove ulice, jednoglasnom odlukom delegata na Skupštini kluba, koja je održana večeras u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, potvrdio je zvaničnim putem FK Borac Banja Luka.

Isti izvor navodi da je na taj način usvojena ostavka sad već bivšeg predsjednika Branka Kovačevića, koji je kooptiran u Upravu kluba u kojoj su ostali Mario Keserović, odnosno Viktor Latinović, a Uprava Borca biće osvježena novim licima, Dragomirom Batarom, Đorđem Grubišićem i Ljubom Tomićem.

“Na Skupštini Borca, kojom je predsjedavao Dragan Tolimir, bilo je prisutno 22 od 27 članova, jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu Uprave u periodu od 1.1.2017 do 1.5.2018. godine, kao i ostavke braće Pušić, Vedrana i Damira, ali i Darka Milunovića, odnosno Svetozara Petkovića. Na identičan način (jednoglasno) je usvojen i prijedlog o izmjeni i dopuni Statuta kluba koji se odnosi na tačku 22, a tiče se članstva Skupštini kluba.

– Velika odgovornost je i na meni i mojim saradnicima. Riješili smo decenijski problem kluba, dug prema ŠF Džaja i to vansudskim poravanjem ovjerenim kod notara. Takođe, izvojevali smo pobjedu na IO FS BiH, jer je žrijeb Premijer lige BiH zakazan za sutra odgođen, a naš predmet je u UEFI. Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ode u evropsku Kuću fudbala, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Nadamo se da će UEFA presuditi u korist Borca, ali i ako ne bude tako, ne treba to shvatiti tragično jer i da igramo Prvu ligu RS cilj će nam biti vraćanje dugova. Naš osnovni cilj je bio da klub živi, da se ne gasi, jer samo ako živi može da rješava dugove i probleme. Dug prema dobavljačima, radnoj zajednici, igračima iznosi 2.274.246KM. To je dug koji je pronađen, i procjena je da to možemo da riješimo sa 1.300.000KM, bile su prve riječi novog predsjednika Borca, Vice Zeljkovića u obraćanju predstavnicima medija.”navodi se na zvaničnoj stranici FK Borac Banja Luka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *