20/05/2024

Andrei Stepanov, nekadašnji nogometaš i jedan od rekordera po broju nastupa za nogometnu reprezentaciju Estonije, danas je uspiješan nogometni agent, i bavi se pronalaženjem mladih i talentovanih igrača širom svijeta.

U prošlosezonskom razgovoru za portal sportskevijesti.com, između ostalog, sa posebnim akcentom dotakli smo se i onog, ispostaviće se po aktuelnog predstavnika BiH u Evropskoj ligi, sarajevski Željezničar, trenutno bitnog, a to je Estonska Meistriliiga.

Kao što je poznato, sarajevski tim igraće dvomeč prvog pretkola Evrospke lige sa predstavnikom Estonije, u ovom slučaju ekipm Trans Narve.

Inače, veoma ljubazni Stepanov, dao je odgovore za SPORTSKE VIJESTI na pitanja koja su zanimala nas i naše čitaoce, pa tako i na pitanje o kvaliteti estonskog najjačeg ranga nogometnog takmičenja:

 

Da li ste možda upoznati nastupaju li u Meistriliigi Estonije neki nogometaši iz Bosne i Hercegovine, ili neke od klubova predvode bosanskohercegovački treneri?


“Sjećam se da je prije nekoliko godina bio je jedan mladi bosanskohercegovački igrač u Nome Kaljuu, ali nije imao neke naročite performanse. Estonska liga ima dosta male plate, tako da nije toliko atraktivna za dobre igrače iz Bosne i Hercegovine da dođu ovdje igrati, a i treneri, također, iz istog razloga ne dolaze da rade u estonskoj ligi. Frank Liivak, estonski nogometaš koji je nastupajući za mladu reprezentaciju Estonije potpisao za Napoli, otišao je u jedan od najboljih bosanskohercegovačkih klubova, Sarajevo, a nogometna javnost u Estoniji prati sa posebnim interesovanjem ovog igrača u njegovim nastupima.” – govorio je prošle sezone za Sportske Vijesti, Andrei Stepanov.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *