20/05/2024

Nogometaši Sarajeva su na stadionu Mapei u italijanskoj Reggio Emiliji odigrali nerješeno sa favoriziranom ekipom Atalante iz Bergama u okviru drugog pretkola Evropske lige.

 

Atalanta Bergamo (Italija) – Sarajevo 2:2

Atalanta je početkom meča u potpunosti kontrolirala tok same igre, a tim iz Bergama do vodstva od 1:0 stiže u 11. minuti preko defanzivca Toloija kojem je loptu pred gol Pavlovića sjajno spustio Masiello.

Iako je golman Sarajeva odlično branio tokom cijelog meča, ipak su domaćini postigli gol u 48. minuti igre i poveli sa 2:0 nakon što se Mancini odlično snašao pred golom Sarajeva poslije ubacivanja iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu obje ekipe imale su svoje šanse, a odlični Pavlović čuvao je Sarajevo da eventualno trećim golom Atalanta ne potopi sve nade njegovoj ekipi.

A onda Sarajevo smanjuje na 2:1, preciznije, sijevnula je brza kontra Sarajeva koju je povukao Adukor, a pitom i uputio sjajan centaršut koji u gol za 2:1 pretvara Haris Handžić.

Nakon gola Handžića sve se promijenilo, Atalanta je i dalje djelovala uspavano, a Sarajevo se ohrabrilo i počelo još ozbiljnije atakovati.

Igrala se 72. minuta kada je Haris Handžić sjajno ubacio pred gol, Šišić u prvi mah nije stigao do lopte, ali se uspio okrenuti prihvatiti loptu i pogoditi za 2:2 i erupciju oduševljenja navijača koji su stigli u Italiju bodriti svoj klub.

Na kraju se susret i završio rezultatom 2:2, rezultat koji uoči revanša sada Sarajevo stavlja u ulogu favorita za prolaz u narednu rundu takmičenja.

https://www.dailymotion.com/video/x6qahhy

https://www.facebook.com/FudbalskiKlubSarajevo/videos/2040499982635343/

 

Pored Sarajeva, još jedan bosanskohercegovački predstavnik je remizirao u prvom susretu drugog pretkola ovog takmičenja, Zrinjski iz Mostara na svom terenu sa malteškom Vallettom.

 

Zrinjski Mostar – Valletta 1:1

Mostarci su na svom terenu u ulozi izrazitog favorita dočekali predstavnika Malte, ekipu Vallette i na kraju, iako se očekuvao trijum, tek remizirali.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, da bi u nastavku susreta Zrinjski u vodstvo od 1:0 došao u 50. minuti, strijelac je bio Bilbija.

Ipak, u posljednjoj minuti susreta Fontanella pogađa za Vallettu, i donosi svom timu izjednačenje na 1:1, te s obzirom da se taj ishod ispostavio i konačnim na ovom susretu, kreira poprilično rezultatsko iznenađenje.

Mostarci sada uoči revanša na Malti više nemaju izraženu ulogu izrazitog favorita za prolaz u narednu rundu takmičenja, međutim, ni Maltežani se ne mogu pohvaliti da su u Mostaru ovjerili plasman dalje.

https://www.dailymotion.com/video/x6qaaty

https://www.dailymotion.com/video/x6qabmn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *