20/05/2024

Nogometaši sarajevskog Željezničara su u okviru prvog susreta drugog pretkola Evropske lige na svom terenu poraženi od predstavnika Kipra u ovom takmičenju, ekipe Apollona iz Limassola.

 

Željezničar Sarajevo – Apollon Limassol (Kipar) 1:2

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran je prvi susret drugog pretkola Evropske lige između Željezničara i Apollona oz Limassola sa Kipra, a ovaj nogometni susret popratio je i portal sportskevijesti.com, čiji je reporter, dakle, bio na licu mjesta.

Početak susreta između Željezničara i Apollona nagoviještavao je duel dva ravnopravna protivnika, ali u 24. minuti gosti sa Kipra iz svoje prve prilike dolaze u vodstvo od 1:0, preciznije, nakon ubačaja iskosa iz slobodnog udarca defanzivac Željezničara, Bogičević, nespretno je glavom zahvatio loptu koja je od prečku ušla u gol.

Dvije minute poslije sjajna kontra gostiju, Pedro je ubacio, a Maglica pogodio stativu, nakon čega se duže vrijeme igralo između dva kaznena prostora, i bez naročito ozbiljnijih prilika na obje strane.

Uslijed takve igre isteklo je i prvih četrdeset i pet minuta, i na poluvrijeme se otišlo sa minimalnim vodstvom ekipe Apollona.

U nastavku susreta oba tima igrala su dosta otvoreno, a gosti su naročito opasni bili iz brzih kontra napada, iz kojih su prijetili Maglica u 56. minuti, te Sardinero u 58. minuti susreta.

Željezničar je u 65. minuti imao priliku preko Arežine, koji je šutirao preko gola, te preko Blagojevića u 74. minuti, koji sa dvadesetak metara šutira po sredini gola Kiprana.

U 79. minuti gosti dolaze i do 2:0, kada se nakon kornera lopta odbila do Sachettia, koji madalje hvata volej i efektno pogađa sa preko dvadeset metara.

Ipak, Željezničar je smanjio visoko vodstvo Apollona na 2:1 u 90. minuti, Čurjurić je sjajno uposlio Krpića koji se odlično snalazi i pogađa mrežu tima sa Kipra.

Do kraja susreta više nije bilo ni vremena, a ni prilika za nove rezultatske promijene, te je Apollon na “Grbavici” slavio pobjedu rezultatom 2:1, i tako došao na korak do plasmana u narednu rundu takmičenja.

Nogometaši Željezničara su i unatoč porazu ispraćeni aplauzom od strane svojih najvejrnijih navijača, dok su Kiprani radost pobjede podijelili sa nekoliko svojih navijača koji su doputovali u sarajevo kako bi posmatrali ovaj duel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *