12/05/2024

Danas je odigrano sedam od osam mečeva osmog kola Prve lige FBiH, a mečevi u Vrapčićima, Bihaću, i u Gračanici, barem prema rivalima na terenu, izdvajaju se kao najinteresantniji.

 

Velež Mostar – Metallghe-BSI Jajce 0:0

Foto: Facebook/ NK Metalleghe-BSI

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima danas su se sastali ekipe mostarskog Veleža i Metalleghe-BSI iz Jajca, a susret je naposlijetku okončan neriješeno, najnepopularnijim rezulatom.

Aktuelni prvenstveni lider Velež iz Mostara i Metalleghe-BSI iz Jajca danas su u Vrapčićima odigrali poprilično lošu nogometnu utakmicu, koja se na kraju okončala onako kako je i počela, neriješenim rezulatom 0:0, što je rezultat kojim svakako mogu zadovoljniji biti gosti.

Velež je i pored toga što nije trijumfovao na današnjem meču ostao prvesntveni lider, dok je ekipa Metalleghe-BSI ostala na samom začelju prvenstvene tabele i nakon ovog kola.

 

Jedinstvo Bihać – Vitez 3:0

Foto: poklon portala Biscani.net

Stadion pod “Borićima” u Bihaću danas je ugostio ekipe Jedinstva i Viteza, a domaći tim ostvario je ubjedljiv trijumf i upisao važna tri boda.

Bišćani su na ovom susretu ostvarili pobjedu rezultatom 3:0 pogotcima Rovčanina u dva navrata, te Nuspahića, i došlo do nova tri boda koja ih vraćaju u aktivnu borbu za plasman u Premijer ligu BiH naredne godine.

S druge strane, ekipa Viteza nakon ovog poraza ostaje u donjem dijelu prvenstvene tabele.

 

Bratstvo Gračanica – Olimpik Sarajevo 1:0

Foto: Facebook/ NK Bratstvo Gračanica

U Gračanici, na stadionu “Luke”, svoj međusobni susret osmog kola Prve lige FBiH odigrali su Bratstvo i sarajevski Olimpik, a susret je okončan minimalnom pobjedom domaćeg tima.

Bratstvo je danas na svom terenu savladalo sarajevski Olimpik rezultatom 1:0, i tako se vratilo na pobjednički kolosjek.

Olimpik se sa novim kiksom poprilično distancirao od liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Bratstvo nakon ovog kola sve bliže sredini prvenstrvene tabele.

 

Rezultati osmog kola Prve lige FBiH:

VRAPČIĆI: Velež Mostar – Metalleghe BSI Jajce 0:0

NOVI TRAVNIK: Novi Travnik – Zvijezda Gradačac 0:1

GRAČANICA: Bratstvo Gračanica -Olimpik Sarajevo 1:0

VISOKO: Bosna Visoko – Goražde 0:1

ČAPLJINA: Čapljina – Igman Konjic 0:0

BIHAĆ: Jedinstvo Bihać – Vitez 3:0

ŽIVINICE: Slaven Živinice – Rudar Kakanj 4:0

 

Tabela nakon nepotpunog osmog kola Prve lige FBiH:

 

Sutra je na rasporedu i preostali susret osmog kola Prve lige FBiH, u Tešnju se sa početkom u 15 sati i 30 minuta sastaju ekipe TOŠK i Orašje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *