13/05/2024

Odigrana su četiri susreta dvanaestog kola Premijer lige BiH, susreti u Mostaru, Zenici, Tuzli, i u Ugljeviku.

 

Zrinjski Mostar – Sloboda Tuzla 2:0

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” zanimljiv susret odigrali su timovi iz samog vrha prvenstvene tabele, Zrinjski i Sloboda iz Tuzle,

Domaći tim je prvi došao do vodstva od 1:0, i to u 45. minuti prvog poluvremena, kada je mrežu Tuzlaka pogodio Todorović, za ispostaviće se i rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku susreta Mostarci su u 81. minuti preko Bilbije došli i do drugog pogotka, i vodstva rezultatom 2:0, što se ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.

Zrinjski je zahvaljujući ovoj pobjedi novi prvenstveni lider, barem do večeras, kada će snage odmjeriti Sarajevo i Radnik iz Bijeljine.

 

 

Čelik Zenica – Krupa 3:1

Foto: Facebook/ NK Čelik Zenica

Zenički stadion “Bilino polje” ugostio je u okviru dvanaestog kola Premijer lige BiH ekipe Čelika i Krupe, a Zeničani su dosšli do važne prvenetvene pobjede.

Zeničani su bolje otvorili ovaj susret, i preko Bevaba u 15. minuti došli do vodstva od 1:0, što je bio i konačni ishod prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu ponovo bolja igra Čelika, čiji nogometaši u 53. miniti preko Dilavera dolaze do vodstva od 2:0, a u 63. minuti pogotkom istog igrača i do 3:0, da bi u 65. minuti Krupa pogotkom Milanovića smanjila vodstvo Zeničana na 3:1, što se ispostavilo i krajnjim ishodom ovog susreta.

Čelik sa nova tri boda korača ka vrhu prvenstvene tabele, dok Krupa sa novim porazom tone ka začelju ovosezonske tabele Premijer lige BiH.

 

Tuzla City – Široki Brijeg 0:0

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli snage su danas odmjerili Tuzla City i Široki Brijeg, a susret se završio neriješenim rezulatom.

Današnji rivali na tuzlanskom “Tušnju”, Tuzla City i Široki Brijeg odigrali su susret bez pogodaka, i tako podijelili bodove, što je scenario kojim teško da mogu zadovoljni biti i jedni i drugi.

Tuzla City i nakon ovo kola loše stoji na prvenstvenoj tabeli, dok Široki Brijeg sa ovom remijem sada već poprilično zaostaje za timovima iz samog vrha prvenstvene tabele.

 

Zvijezda 09 Brgule – Mladost Doboj-Kakanj 0:2

Foto: Facebook/ FK Zvijezda 09

U Ugljeviku su se danas u okviru dvanaestog kola Premijer lige BiH sastali Zvijezda 09 Brgule i Mladost iz Doboja kod Kaknja, a

Ekipa Mladosti bolje je otvorila ovaj susret, te je preko Boje već u 8. minuti stigla do vodstva od 1:0, da bi u 25. minuti preko Guzine tim iz doboja kod Kaknja imao i vodstvo od 2:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta, i pored sasvim dovoljno vremena za nove rezultatske promijene, to se ipak nije dogodilo, i Mladost je stigla do trijumfa konačnim rezultatom 2:0, i do važna tri boda.

Mladost sa novom pobjedom ide prema sredini prvenstvene tabele, dok Zvijezda 09 sada definitivno slovi za glavnog kandidata da po završetku sezone ispadne u niži rang takmičenja.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *