13/05/2024

Nogometaši Sarajeva ugostili su u okviru dvanaestog kola Premijer lige BiH, na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, ekipu Radnika iz Bijeljine nakon tri uzastopne premijerligaške pobjede.

 

Sarajevo – Radnik Bijeljina 2:1

Sarajevo i Radnik iz Bijeljine odigrali su svoj međusobni susret dvanaestog kola Premijer lige BiH, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je stadion “Asim Ferhatović Hase” i medijski popratila ovu zanimljivu sportsku manifestaciju.

Domaći su bolje otvorili susret, i već u 10. minuti došli do vodstva od 1:0, kada se nakon jednog dodavanja na desnoj strani iz kaznenog prostora izvukao Ahmetović, koji je odložio loptu do Tatara, a poslije njegovog ubačaja Velkoski je glavom zatresao mrežu gostiju.

Ipak rano vodstvo Sarajeva nije pokolebalo Bijeljince, koji preko Glišića dolaze do piravnanja rezultata na 1:1, nakon loše reakcije kompletne defanzivne linije domaćih.

Do kraja prvog poluvremena igralo se poprilično nepovezano sa obje strane, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta Bijeljinci zadovoljni rezultatom bazirali su se na očuvanje istog, a Sarajevo nije stvaralo dovoljno ozbiljnije šanse i rasla je nervoza i na terenu, i među publikom.

Ipak, u 76. minuti domaći tim dolazi do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, preciznije, dubinski centaršut Crepulje glavom je odlično zahvatio Handžić, koji je na krivoj nozi uhvatio golmana gostiju Mladena Lučića i pogodio mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja susreta Sarajevo je kontrolisalo gostujuće igrače, i uspijevalo je bez veće opasnosti da ih držo dalje od svog gola.

Meč je naposlijetku okončan pobjedom Sarajeva rezultatom 2:1, nakon koje Sarajevo ostaje na prvom mjestu na prvenstvenoj tabeli.

S druge strane, Radnik se nakon ovog poraza udaljio od pozicija u vrhu tabele, ali Radnik je svakako daleko i od pozicija koje vode u niži rang takmičenja.

https://www.dailymotion.com/video/x6ugkvy

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *