20/05/2024

Sarajevski OKK SPARS ove sezone igra odlično u okviru regionalne košarkaške ABA 2 lige, te je četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone nadomak plasmana u doigravanje za elitnu ABA Ligu.

Dobri rezultati ovog košarkaškog kluba iz Sarajeva “stvorili” su i ono najbitnije u sportu, ono zbog čega se u ovom slučaju košarka u biti i igra, dobar ovosezonski odaziv publike na domaće mečeve u ABA 2 Ligi.

Najvjerniji navijači ovog kluba, popularni “Žurnalisti”, tokom svake utakmice koju kao domaćin igra OKK SPARS prave izuzetno dobru atmosferu na tribinama, o čemu smo mi i ranije pisali i izvještavali.

Sinoć je ovaj klub u okviru prvenstvenog susreta ABA 2 Lige savladao srbijanski KK Dynamic iz Beograda, ali ono što je bitnije i od rezultata je činjenica da se slobodno može reći da je dvorana “Novo Sarajevo” u glavnom gradu Bosne i Hercegovine tokom ovog meča bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, što je najviše gledalaca tokom ove sezone.

Svi ljubitelji košarke u Sarajevu, ali i BiH, mogu se uvjeriti kakva je atmosfera vladala na domaćem susretu OKK Spars protiv KK Dynamic Beograd kroz video prilog u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter zabilježio kadrove sa pomenutog meča:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *