20/05/2024

Premijerligaš Sloboda iz Tuzle danas je na tuzlanskom “Tušnju” odigrala prijateljsku utakmicu sa srbijanskom FK Sloboda Užice, a utakmica je završena neriješenim rezultatom.

 

Sloboda Tuzla – Sloboda Užice (Srbija) 1:1

Foto: Tuzlanski.ba

Tuzlanska Sloboda je bolje otvorila susret i povela golom Husejinovića koji je pogodio mrežu u 23. minuti, da bi gosti iz Srbije izjednačili pet minuta kasnije golom Kovačevića, što se naposlijetku ispostavilo i konačnim ishodom.

Strateg tuzlanske Slobode, Zlatan Nalić, istakao je da je njegov tim imao veliki posjed lopte i mnogo šansi koje su ostale neiskorištene.

“Malo sam razočaran pristupom u današnjoj utakmici našeg protivnika, odnosno odugovlačenjem igre te neprestanim valjanjem i ubijanjem tempa u prijateljskom susretu. Fokus bi trebao da bude u ovakvim utakmicama sve suprotno od navedenog. Utakmica je bila na rubu grubosti. Držali smo visok tempo koliko nam je situacija na terenu dozvoljavala zbog svih okolnosti. Imali smo veliki posjed lopte i mnogo šansi koje nismo iskoristili”, podvukao je Nalić.

 

Sloboda Tuzla: Vukliš, Beganović, Ivetić, Adzem, Ignjatović, Hadžanovic, Alispahić, Baraban, Pršeš, Husejnović, Vidović;

Sloboda Užice: Mitrović, Jezdimirović, Sekulić, Vučković, Sergej, Melerović, Filipović, Lazović, Milenković, Kočijašević, Kovačević;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *