20/05/2024

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća u proljetni dio Prve lige FBiH ulazi sa novom Upravom i skoro potpuno izmijenjenim igračkim kadrom.

U klupskim prostorijama je danas održana konferencija za medije na kojoj su predstavljena nova imena, a prisutnim novinarima obratili su se novi sportski direktor Avdo Mahić, trener Vlado Jagodić, te kapiten bihaćkih “crveno-bijelih” Anes Nuspahić.

– Zadatak nove klupske uprave je stabilizacija, odnosno stvaranje preduslova za neko bolje Jedinstvo u narednim godinama. Prioritetni ciljevi su nam formiranje vrhunski organizovane i uspješne nogometne akademije, određeni projekti rekonstrukcije stadiona i ostanak u Prvoj federalnoj ligi – rekao je sportski direktor Avdo Mahić.

Na današnjoj konferenciji za novinare posebno je istaknuta važnost ostanka šefa stručnog štaba Vlade Jagodića i iskusnijih prvotimaca Nuspahića, Ekrema Hodžića, Irmana Hodžića, Zečevića, Jašarevića, Remića i Tahirovića.

– Ne mogu dozvoliti da jedan klub pod mojim vodstvom napusti neki ligaški rang. Jednostavno, moje iskustvo mi ne dopušta da ostavim nezavršen posao, iako su me mnogi pitali je li mi trebao ostanak u klubu koji ima ovoliko problema – kazao je šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Naglasio je i kako će ekipa, bez obzira na samo dvadesetak dana trenažnog ciklusa i brojne promjene u igračkom kadru, pružiti svoj maksimum na predstojećem gostovanju u Visokom.

– Bosna ima izuzetno kvalitetan tim i sjajnog trenera, tako da nam ni to ne ide na ruku. S druge strane, mi imamo vjerovatno najmlađi i potpuno neuigran igrački kadar, ali ni ne pomišljamo da igramo bojažljivo, te da tražimo alibi. Vjerujem u svoje momke i zato razmišljamo na način da možda možemo biti sasvim ugodno iznenađenje – dodao je Jagodić.

Kapiten Anes Nuspahić potvrdio je kako se čak 12 novih prvotimaca brzo uklopilo u tim, ali i da će biti potrebno vrijeme za uigravanje.

– Atmosfera u svlačionici je odlična, međutim sasvim je normalno da će biti potrebno nekoliko utakmica i za upoznavanje na terenu. Čak 10 novajlija su mlađi od 21 godine, pa je svima jasno da nam ni iskustvo nije jača strana. Bez obzira na sve, ogled s Bosnom čekamo optimistični i spremni za nadigravanje – riječi su Nuspahića.

Bihaćki prvoligaš subotnju utakmicu u Visokom dočekuje na trećoj poziciji na tabeli s 28 osvojenih bodova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *