18/05/2024

Poslije susreta osamnaestog kola Prve lige FBiH između Veleža iz Mostara i Jedinstva iz Bihaća, a koji su Mostarci rezultatski rješili u svoju korist, Bišćani su bili nezadovoljni suđenjem na meču od strane Ismeta Ibrahimkadića iz Tešnja, a povodom toga danas se zvanično oglasio FK Velež Mostar, što prenosimo u cjelosti:

“Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBih između FK Velež i NK Jedinsvo, odigrane 16.03. 2019. godine, te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi da se obrati sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH, te široj javnosti.

FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici, zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca, Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere” – navodi se u saopštenju FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *