18/05/2024

Uslijed najave da prvoligaš TOŠK iz Tešnja neće u okviru revanš meča polufinala Kupa BiH moći ugostiti ekipu premijerligaša Širokog Brijega na svom stadionu “Luke”, a o čemu smo mi sa portala sportskevijesti.com premijerno pisali, oglasili su se i najvjerniji navijači kluba iz Tešnja, popularni “Atomci”, čije saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Za koga se igra ovaj Kup? Da Savez napuni svoju kasu? Zaista nevjerovatno, nešto što nazivaju “najmasovnijem” takmičenju u BiH, gdje se takmiče ekipe iz svih rangova BiH fudbala, zabrane ti da igraš polufinalnu utakmicu na svom stadionu, dok pola ekipa u PL BiH nema licence za odigravanje utakmica na svom stadionu a i dalje se takmiče i nastupa na istom.

Naš klub je uložio mnogo novca da se izbori za polufinale Kup-a BiH, i pored toga što ne postoji niti nagrade, niti bilo kakve stimulacije za ulazak među najbolje 4 ekipe u BiH, savez te još dodatno kazni.

Naši navijači koji ispunjavaju naše Luke svake utakmice, gdje 50% klubova u Pl se ne mogu pohvaliti posjećenosti na utakmicama, budu uskraćeni historijskog uspjeha svog kluba. To je način na koji savez pridonosi razvijanju fudbala u BiH.

Apelujemo naše privrednike da ukinu bilo kakva sponzorstva ili donacija za rad NS BiH, bilo koje reprezentacije BiH, sve dok su ovi ljudi na krovu fudbalskog saveza.

Apelujemo našem klubu da istupi iz nastavka takmičenje u Kupu, jer je i više nego očito da se fudbal u BiH ne igra za navijače, nego u neke druge svrhe i radnje.

TOŠK ŽIVI VJEČNO!” – navodi se u saopštenju “Atomci Tešanj”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *