20/05/2024

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli odigran je prvi susret dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH između timova Tuzla City i Veleža iz Mostara.

Tuzla City – Velež Mostar 0:0

Tuzlanski stadion “Tušanj” danas je bio mjesto susreta dvadseset i prvog kola Premijer lige BiH u kojem su se sastali Tuzla City i Velež iz Mostara.

Ovaj susret, koji je shodno pozicijama na tabeli dva tima, te formi u kojoj se nalaze, uoči svog početka obećavao atraktivan nogomet i pogotke, ipak naposlijetku nije opravdao takva očekivanja, s obzirom da se završio najnepopularnijim rezultatom, rezultatom 0:0, uz podatak da je Tuzla City u 82. minuti promašila jedanaesterac, “tragičar” je bio Arežina.

Ovom podjelom bodova oba tima su ostala na pozicijama nakojima su bili i uoči ovog duela, odnosno, Tuzlaci su ostali četvrtoplasirani, dok je Velež ostao sedmi.

Nakon meča, izjave su dali i trenerio oba tima, Feđa Dudić ispred Veleža, te Elvir Baljić ispred Tuzla City:

“Moram biti zadovoljan rezultatom kada znam da je protivnik imao jedanaesterac. Imali smo malo sreće, ali smo i naivno napravili taj prekršaj. Falilo nam je dosta stvari u ovoj utakmici, bili smo neodlučni, bilo je mnogo kontranapada ali nismo ih istrčavali na pravi način. Bod je nagrada za rad u prethodnom periodu. Rezultat je dobar, iako je moglo biti i drugačije, jer su oba tima istrčala nekoliko kontri u samom finišu, što znači da su timovi spremni. Okrećemo se pripremama za Borac, ali mi možemo bolje od ovoga, nismo bili pravi.” – rekao je Feđa Dudić.

“Imali smo više od igre, stvarali prilike, ali nažalost nismo imali sreće da dođemo do sva tri boda. Uz to smo i promašili penal i kada se sve sabere nismo imali sreće da dođemo do tri boda. Jednostavno, to se nekada dešava u fudbalu. Velež se pokazao kao veoma neugodan protivnik, ali mi je žao posebno zbog mojih igrača što nismo osvojili tri boda.” – istakao je Elvir Baljić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *