20/05/2024

U ovim trenutcima završen je prvi susret dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, susret na stadionu “Tušanj” u Tuzli između Tuzla City i Veleža iz Mostara, gdje su ovi timovi podijelili bodove, odnosno remizirali bez pogodaka.

Ovov susretu prisustvovalo je približno 2.000 gledalaca, a od toga i veliki broj gostujućih navijača, koji su iz Mostara doputovali u Tuzlu kako bi sa tribina “Tušnja” podržali svoj tim.

Ipak, navijači Veleža, popularni “Red Army”, nisu bili u prilici otpratiti susret do kraja, s obzirom da su morali napustiti stadion dvanaest minuta prije kraja istog.

Ovakav nepopularan scenario vezan za navijače nekog gostujućeg tima na bilo kojem prvenstvenom susretu u okviru Premijer lige svakako nije rijedak u BiH, međutim, sa pravom se postavlja pitanje zašto je takav scenario morao da se dogodi na meču između Tuzla City i Veleža, kada je opštepoznato da nije u pitanju meč “visokog rizika”, te domaća Tuzla City nema organizovanu navijačku grupu koja bi eventualno došla u bilo kakav sukob sa “Red Army”.

Tako su navijači mostarskog tima ostali uskraćeni za možda i najzanimljiviji dio meča u kojem je igrao njihov tim, a najtužnije od svega toga jeste činjenica da će se ovakva praksa u BiH teško iskorijeniti, barem u skorije vrijeme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *