05/05/2024

Bivši engleski nogometaš i trenutno nogometni trener, Neil Wood, poznato je ime velikom broju navijača sarajevskog Željezničara.

Ovaj je Englez svojevremeno nastupao za sarajevski Željezničar, nakon čega je i završio igračku, te otpočeo trenersku karijeru.

Riječ je o bivšem nogometašu koji je tokom svoje profesionalne karijere nastupao za nekoliko engleskih klubova, među kojima su Manchester United, Burnley, Blackpool, Coventry City, i Oldham City, te naposlijetku Željezničar iz Sarajeva.

Nakon okončanja aktivne igračke karijere, Wood se posvetio trenerskom poslu, te je trenutno glavni trener U23 tima Manchester United-a.

Tim povodom, mi sa portala sportskevijesti.com kontaktirali smo Neil Wood-a, kako bi uputili čestitke povodom imenovanja na poziciju glavnog trenera u Manchest United U23, i prevashodno porazgovarali o tome da li prati nastupe svog nekadašnjeg kluba, odnosno, nastupe Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

Gospodine Wood, prije svega da vam čestitamo na imenovanju za glavnog trenera u Manchester United U23!

“Drago mi je da smo stupili u kontakt! Hvala vam na ljubaznim riječima”

Zanima na da li pratite nastupe FK Željezničar, kao kluba u kojem ste nekada nastupali, i naposlijetku i završili igrački karijeru?

“Pratim dešavanja vezana za FK Željezničar. Vidim da je Željezničar imao dobre rezultate ove sezone, sve dok COVID-19 nije prisilno završio takmičenje.”

Za kraj našeg kratkog razgovora, recite nam kakva su generalno vaša iskustva vezano za FK Željezničar?

“Imam lijepa sjećanja na svoje vrijeme provedeno u Željezničaru i generalno u Sarajevu. Naročito po lijepom pamtim navijače Željezničara, “Manijake”, koji su me izuzetno lijepo prihvatili, na čemu sam im zahvalan.”

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za SportskeVijesti, želimo Vam dalji uspjeh u trenerskoj karijeri!

“Hvala vama također! I ja vama želim dalji uspjeh u poslu, Veliki pozdrav za vas i za “Manijake” – završio je razgovor za SportskeVijesti, glavni trener Manchester United U23, Neil Wood.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *