06/05/2024

Susretima u Mostaru i u Sarajevu kompletirano je sedamanesto kolo Premijer lige BiH.

Zrinjski Mostar – Željezničar Sarajevo 1:2

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas je odigran susret sedamanestog kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Željezničara iz Sarajeva.

Zrinjski je bolje ušao u susret i u 28. minuti pogotkom Bilbije došao do vodstva rezultatom 1:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku meča tim iz Sarajeva prvobitno u 58. minuti pogotkom Miletića poravnao rezultat na 1:1, a potom u 90. minuti pogotkom Bekrića došao i do vodstva od 2:1, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Željezničar je ovim trijumfom ostao drugolasirani tim prvenstvene tabele, dok je Zrinjski nakon poraza ostao četvrtoplasirani tim prvenstva.

Sarajevo – Radnik Bijeljina 2:1

Stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas je bio mjest susreta sedmanaestog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika iz Bijeljine.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta mreže oba golmana su mirovale, kao što je bio slučaj i veći dio drugog poluvremena, međutim, u posljednjim minutama meča uslijedila su čak tri pogotka, i to redom vodstvo Radnika u 89. minuti od 1:0, strijelac je bio Lazić, da bi u 88. minuti Sarajevo pogotkom Sušića poravnalo rezultat na 1:1, a u 91. minuti pogotkom Fanimoa domaći tim dolazi do preokreta i vodstva od 2:1, što se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Sarajevo je ovom pobjedom ostalo prvenstveni lider, dok je Radnik nakon ovog poraza ostao na samom začelju prvenstvene tabele.

Tabela nakon sedamnaest odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *