19/05/2024

Odigrana su dva susreta današnjeg programa sedamnaestog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu između Olimpika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te u Krupi na Vrbasu između Krupe i Borca iz Banjaluke.

Olimpik Sarajevo – Mladost Doboj-Kakanj 0:2

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru sedamnaestog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Mladost iz Doboja kod Kaknja, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme počelo je pogotkom tima iz Doboja kod Kaknja, odnosno, već u 16. minuti gosti su došli do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Hiroš.

Nakon toga oba tima su nastojala postići drugi pogodak, međutim, do isteka prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, s tim da su domaći bili nešto bolji, te su pogodili i okvir gola preko Lekanića.

Tako je rezultat od 1:0 za Mladost iz Doboja kod Kaknja bio i ishod prvog dijela meča, te su igrači oba tima otišli na odmor.

U nastavku meča domaći su bili znatno bolji tim, stvarali šanse, pogodili i okvir gola ponovo preko Lekanića, međutim, u narednim minutama pogodaka nije bilo.

U 85. minuti gosti iz Doboja kod Kaknja po prvi put prelaze na protivničku polovinu, i upravo tada postižu svoj drugi pogodak za vodstvo od 2:0, strijelac je bio Dedić.

Do kraja meča rezultat na semaforu više se nije mijenjao, te je Mladost iz Sarajeva odnijela sva tri boda.

Mladost je ovom pobjedom dodatno bodovno odmakla timovima koji se nalaze na pozicijama koje vode u niži rang takmičenja, a Sarajlije su nakon ovog poraza ostale na posljednjem mjestu na tabeli.

Krupa – Borac Banjaluka 1:3

Foto: Facebook/ FK Krupa

Na stadionu u Krupi na Vrbasu danas su se u okviru sedamnaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Krupe i Borca iz Banjaluke.

Banjalučka i su bolje otvorili ovaj susret i tom linijom u 35. minuti pogotkom Lukića poveli sa 1:0, za ujedno ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku meča prvobitno Krupa u 64. minuti pogotkom Aćimovića poravnala rezultat na 1:1, međutim, Banjalučani u 83. minuti pogotkom Zakarića iz jedanaesterca dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, potom u 90. minuti pogotkom Melega iz jedanaesterca i do vodstva od 3:1, što je kraju bio i konačan rezultat susreta.

Borac je ovim trijumfom sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Krupa nakon poraza ostala pretposljednji tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog sedamnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *