17/05/2024

Odigrani su preostali susreti današnjeg programa dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu i u Širokom Brijegu.

Željezničar Sarajevo – Tuzla City 0:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Željezničara, i nešto defanzivniju postavu Tuzla City sa igrom na kontra napade, ipak bez opasnosti po gol bilo kojeg od golmana.

Potom su oba tima zaigrala napadački, međutim, i dalje bez pogodaka, i na kraju se i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom.

U nastavku susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, dok se Tuzla City branila i čekala svoju šansu iz kontra napada, a u takvoj igri bolje se snašao gostujući tim, koji je naposljetku očuvao neriješen rezulta, uz podatak da su meč oba tima završila sa po jednim igračem manje u polju, s obzirom da su crvene kartone u posljednjim trenucima dobili Ikić iz Željezničar, te Crnkić iz Tuzla City.

Ishod bez pogodaka se, dakle, ispostavio i kao krajnji epilog ovog duela, te su Željezničar i Tuzla City podijelili bodove.

Ovom podjelom bodova Željezničar je ostao šestoplasirani tim prvenstva, dok je Tuzla City ostala sedmi tim prvenstvene tabele.

Široki Brijeg – Olimpik Sarajevo 3:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH sastali Široki Brijeg i sarajevski Olimpik.

Domaći su bolje ušli j meč, i već u 8. minuti pogotkom Ikića došli do prednosti od 10, što je ujedno bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča domaći prvobitno u 52. minuti pogotkom Jurilja dolaze i do 2:0, a u 94. minuti drugim pogotkom Ilića i do 3:0, da bi se upravo taj rezultat na kraju se ispostavio i kao krajnji epilog ovog duela.

Široki Brijeg je ovom pobjedom ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Olimpik nakon poraza ostao pretposljednji tim prvenstva.

Tabela nakon dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *