17/05/2024

Odigran je prvi od tri današnja susreta dvadeset i trećeg kola Prmijer lige BiH, susret u Sarajevu između Sarajeva i Krupe.

Sarajevo – Krupa 1:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Krupe.

Prvo poluvrijeme ovog meča bilo je poprilično nesadržajno, odnosno, oba tima bila su bezopasna, te se i na odmor otišlo sa onim početnim rezultatom, dakle bez pogodaka.

U nastavku susreta Sarajevo je preuzelo kontrolu nad igrom, i krenulo znatno agresivnije prema golu Krupe, a to se domaćima u 57. minuti i isplatilo, kada pogodak za vodstvo rezultatom 1:0 postiže debitant Varešanović.

Od toga vodećeg pogotka Sarajeva, Krupa je pokušala doći do poravnanja rezultata, a s druge strane, domaći su nastojali postići drugi gol i tako riješiti dileme oko pobjednika, međutim, niti jedan od timova više nije uspijevao zatresti mrežu protivničkog golmana, i ovaj duel se okončao minimalnim trijumfom sarajevskog tima.

Sarajevo je sa ovom pobjedom i nova tri boda zadržalo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Krupa nakon poraza ostala posljednji tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *