04/05/2024

Odigran je i posljednji susret današnjeg programa dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Sarajeva i Širokog Brijega.

Sarajevo – Široki Brijeg 1:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Širokog Brijega.

Ekipa Sarajeva je odlično otvorila ovaj meč i već u 7. minuti stigla do prednosti rezultatom 1:0, strijelac vodećeg pogotka za domaći tim bio je Fanimo.

U nastavku prvog poluvremena i Široki Brijeg je postigao pogodak, međutim, isti je poništen zbog prekršaja u napadu, i na kraju se rezultat do isteka četrdeset i pet minuta nije mijenjao.

U drugom pokuvremenu oba tima su imala svoje periode bolje igre, s tim da je Sarajevo imalo nešto više prilika, ipak, rezultat sa početka meča naposlijetku se ispostavio i kao končan, te su domaći stigli do velike pobjede.

Sarajevo je ovim trijumfom zadržalo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, i dodatno povećalo bodovnu prednost u odnosu na konkurente, dok je Široki Brijeg nakon ovog poraza sada trećeplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i četvrtog kola Prmijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *