24/04/2024

Odigrano je sedam od osam mečeva dvadesetog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je u Bihaću i u Gradačcu.

Jedinstvo Bihać – TOŠK Tešanj 1:0

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru dvadesetog kola Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i TOŠK-a iz Tešnja.

Bišćani su bolje ušli u meč i pogotkoma Hadžića poveli sa 1:0, što je bio ishod prvog poluvremena, ali na kraju će se ispostaviti i ishod kompletnog meča, uz podatak da je Jedinstvo u drugom poluvremenu igralo i sa igračem manje, s obzirom da jecreni karton dobio Čakić.

Jedinstvo je ovim trijumfom sada u povoljnijoj poziciji vezano za opstanak u ligi u odnosu na timove sa samog začelja prvenstva, dok je TOŠK unatoč porazu ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Zvijezda Gradačac – Budućnost Banovići 2:1

Stadion “Banja Ilidža” u Gradačcu danas je bio mjesto susreta dvadesetog kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Budućnosti iz Banovića.

Nogometaši Zvijezde idealno su otvorili meč i nakon prvog poluvremena pogotcima Rastoke imali prednost od 2:0, da bi u nastavku gosti pogotkom Lugavića smanjili prednost domaćih na 2:1, a što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Ekipa Zvijezde je ovim trijumfom sada došla do četvrte pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Budućnost nakon poraza sada desetoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati današnjeg programa dvadesetog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog dvadesetog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *