06/05/2024

Odigrana je prvi od tri današnjih susreta dvadeset i šestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu zmeđu Olimpika i Zrinjskog iz Mostara.

Olimpik Sarajevo – Zrinjski Mostar 0:3

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i šestog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Zrinjski iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme počelo je, ni manje ni više, nego pogotkom, i to loptom u mreži domaćeg tima, odnosno, Zrinjski u 8. minuti dolazi do prednosti rezultatom 1:0, strijelac je bio Filipović.

I u nastravku igre Zrinjski je bio bolji rival na terenu, mađutim, do kraja prvog poluvremena više nije bilo pogodaka, i na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu Mostaraca.

Nastavak susreta, slično kao i na samom početku, ponovo donosi pogodak, i ponovo je lopta u mreži golmana Olimpika, Zrinjski dolazi do vodstva od 2:0, strijelac je u 47. minuti bio Magdić.

U samom finišu meča, u 91. minuti Zrinjski je postigao i treći pogodak i došao do prednosti rezultatom 3:0, strijelac je ovoga puta bio Ivančić, što je ujedno bio i konačan epilog ovog duela.

Zrinjski je ovim trijumfom sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Olimpik nakon poraza ostao na pretposljednjoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *